Un fin intelectual de la TVR, în bucătăria lui Dinescu  
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-fin-intelectual-de-la-tvr-in-bucataria-lui-dinescu/

 Are invitaţi garantat 100% interesanţi în emisiunile sale. De data aceasta, Cătălin Ştefănescu trece în postura de invitat. Şi nu oriunde, ci în bucătăria lui Mircea Dinescu. La ce teste îl supune poetul pe jurnalistul TVR, vedem în ediţia „Politică şi delicateţuri” de duminică, 29 aprilie, ora 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2018

În cele nouă sezoane ale Politicii şi delicateţurilor, Mircea Dinescu a adus în faţa telespectatorilor şi a… tigăii, numeroase vedete ale postului public. În ultima duminică din aprilie, a venit rândul lui Cătălin Ştefănescu, „unul dintre cei mai fini intelectuali de la TVR”, cum îl numeşte poetul.

Ediţia Politică şi delicateţuri al cărei invitat este Cătălin Ştefănescu poate fi vizionată la TVR 1 duminică, 29 aprilie, de la ora 15.30.

Nici nu a apucat să intre în bucătărie, că gazda emisiunii îl şi pune pe distinsul invitat la încercare: scoate trei plante şi îl întreabă ce sunt. Cătălin nu se pierde cu firea, dar recunoaşte doar una din trei, măcrişul şi loboda fiindu-i străine, spre amuzamentul lui Dinescu.

Apoi îl trece la tigaie, unde musafirul îşi asumă rolul cu seriozitate: prăjeşte două bucăţi de carne, una de viţel şi una de porc. După ce sunt gata, gazda le înveleşte într-un prapur de miel.

Totul merge strună, fripturile învelite sunt însoţite de verdeţuri de primăvară, condimentate şi stropite cu vin şi cu nelipsita zeamă de portocală. Mircea Dinescu a găsit şi un nume pentru noua sa invenţie culinară: „de-a v-ați ascunselea sub prapur de miel”.

Cum testul bucătăriei este trecut cu brio de Cătălin, cei doi – gazdă şi invitat – coboară în cramă să asculte muzica inegalabilului Ionel Tudorache şi să pună ţara la cale. Firi curioase, cei doi se bombardează reciproc cu întrebări, se contrazic şi se descos într-un dialog demn de doi intelectuali de seamă. De neratat duminică, 29 aprilie, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

Despre Cătălin Ştefănescu

Cătălin Ştefănescu s-a născut pe 29 decembrie 1968, la Râmnicu-Vâlcea. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, lucrarea sa de diplomă fiind despre teatrul antic din Grecia. Între 1991 şi 1998 a publicat o serie de articole în Contemporanul, Steaua, Cotidianul, Canava Odeon, Direcţia 9.

A început apoi munca în televiziune la TVR Cluj, unde a coordonat compartimentul de difuzare şi imagine, a fost secretar general de redacţie, dar şi realizator şi prezentator al emisiunii „Întâlnirea de Sâmbătă”. Din 1999 realizează şi prezintă la TVR 1, emisiunea Garantat 100%, sub al cărei generic, reportajele şi filmele documentare realizate de el au obţinut numeroase premii.

A făcut radio, realizează emisiuni de televiziune, scrie la Dilema Veche, iar în ultimii ani experimentează şi regia de teatru.

Printre pasiunile sale se numără filmul, teatrul şi muzica. Cătălin se mai declară încântat de gătit, tenis şi… chibiţat la fotbal.

Foto: Cătălin Ştefănescu, Mircea Dinescu – tvr.ro

07
/12
/14

Numit de Petre Țuțea „ultimul senior al României”, Corneliu Coposu (1914 - 1995) a fost unul dintre cei mai importanți lideri politici ai perioadei postrevoluționare. „În fond nu e importantă persoana mea, importantă e ideea legată de viața mea. Dacă această idee va triumfa, apariția sau dispariția mea sunt secundare”, declara Seniorul PNȚCD, în anii '90.

06
/12
/14

Legendara trupă Phoenix și Nicolae Covaci au lansat recent noul album Phoenix, „Vino, Țepeș!“, precum și volumele I (reeditare) şi II din istoria Phoenix, publicate de editura Integral și așteptate de multă vreme de fani și de public.

06
/12
/14

Astăzi, Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB) propune o seară dedicată literaturii SF & F, la care participă doi dintre cei mai importanți autori britanici contemporani (Paul McAuley și Richard Morgan), alături de doi dintre maeștrii SF-ului românesc (Sebastian A. Corn și Michael Haulică).

03
/12
/14

Joi, 4 decembrie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cişmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38) va fi gazda unei întâlniri cu Excelenţa Sa, Domnul Keiji Yamamoto, ambasadorul al Japoniei în România, Angela Hondru cunoscut traducător şi niponolog, Elisabeta Lăsconi, critic literar şi Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Japoneze "Angela Hondru" din cadrul Universităţii Româno-Americane prilejuită de recenta apariţie a volumului de povestiri Fiica negustorului de sake în colecţia "Raftul Denisei" la Editura Humanitas Fiction.

03
/12
/14

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Editura Nemira prezintă joi, 4 decembrie, de la ora 11:00, lansarea cărții „Basmania” prin intermediul autorului cărţii, Valentin Nicolau şi a actorilor invitaţi Leo – Nora Băcanu și Mircea Corcoveanu, ce vor citi această minunată poveste.

02
/12
/14

Pe 3 decembrie 2014 se împlinesc 23 de ani de la moartea lui Petre Ţuţea. Ziarul Metropolis vă prezintă 23 de citate ale filosofului şi eseistului, publicate în cartea „322 de vorbe memorabile ale lui Petre Ţuţea“, apărută la Editura Humanitas.