„Un matinal TV din 2033”, premieră online
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-matinal-tv-din-2033-premiera-online/

Miercuri, 6 mai, de la ora 19.00, pe www.teatrulacinema.ro/matinalul are loc premiera spectacolului „Un matinal TV din 2033”, în regia lui Theo Herghelegiu, care semnează şi scenariul.

Un articol de Liliana Matei|6 mai 2020

În „primul spectatol de teatru online în direct” îi veți vedea pe actorii Karl Baker, Adriana Drăguț, Dana Vulc, Eduard Petre Jighirgiu, Ioana Marcoiu, David Jighirgiu și, în reclame, pe Marius Manole, Șerban Pavlu și Adelaida Zamfira.

Creatorii vă invită la o călătorie în viitor pornind de la o emisiune de televiziune intitulată „România se spală pe mâini”, prilej pentru dialoguri care etalează stări, caractere, obiceiuri și mai ales mentalități toxice.

Potrivit realizatorilor, există 3 motive principale pentru care spectacolul, conceput special pentru perioada de izolare generată de pandemia COVID-19, trebuie văzut:

1.„Modul în care scenariul reușește să se refere la viitor într-o exprimare nedistopică, cu referințe culturale serioase și teme anxioase, dar salvând aparențele printr-o exploatare continua și subliminala a comediei de situație.

2.Prima piesa de teatru online din România care se joacă live, adică în direct, exact cum explica pe vremuri tanti Thalia că se face teatru, când actorul respira în același timp cu spectatorul (sau invers). Actorii joacă de acasă, se folosește tehnologia Zoom, spectacolul pleacă către marele public de pe o platformă de specialitate, cu acces general, nelimitat și nerestricționat.

3.Invitații speciali, în număr de cinci, alții de fiecare dată, diferiți de la reprezentație la reprezentație, care punctează decisiv în senzația de moment fără să altereze niciun algoritm al acțiunii. Descoperă noi invitați la fiecare altă „premieră” săptămânală! Lor li se adaugă actorii din „reclamele” emisiunii care livrează genial câteva momente decupate parcă din universul lui Eugen Ionescu.”

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

19
/11
/14

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

19
/11
/14

Cărţi scrise de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, dar şi volumul autobiografic al preşedintelui ales al României Klaus Iohannis se numără printre noutăţile editoriale de la Târgul Internaţional Gaudeamus-Carte de învăţătură 2014.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.

19
/11
/14

Am văzut cărţi nefericite. Multe. Uitate, necitite, abandonate, batjocorite, cărţile trăiesc o dramă dacă ajung în mâna sau în apropierea cui nu trebuie.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.