Un Milion de Stele, eveniment de solidaritate în Parcul Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-milion-de-stele-eveniment-de-solidaritate-in-parcul-herastrau/

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 18.00.

Un articol de Corina Vladov|10 octombrie 2013

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în București,  în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 18.00.

Organizat anual de toate organizaţiile Caritas din România, evenimentul oferă tuturor persoanelor posibilitatea de a se implica în schimbarea în bine a vieţii copiilor vulnerabili. În anul 2012 evenimentul s-a desfăşurat simultan în 30 de localităţi din România, cu o participare de peste 20.000 de susţinători în toată ţara.

Cauza propusă în acest an este cea a copiilor cu dizabilităţi, de cele mai multe ori marginalizaţi, lipsiţi de şansa de a avea acces în şcolile de masă, de a beneficia de servicii de recuperare, de a fi integraţi şi acceptaţi, de a-şi construi un viitor demn.

un milion de stele

Afişul evenimentului „Un milion de stele“

Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor susţine activităţile destinate beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi (în special cu Sindrom Down), din cadrul Asociaţiei Caritas Bucureşti.

Centrul are ca scop prevenirea abandonului, a instituţionalizării, a marginalizării sociale şi şcolare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni-9 ani, asigurând servicii de recuperare prin terapii specifice, de educare, integrare/reintegrare socială şi comunitară, socializare şi petrecere a timpului liber, informare şi orientare, consiliere socială, suport emoţional.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit de la dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social.

Gestul constă în aprinderea de lumânări amenajate sub forma unei stele, într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil în dificultate, cu risc de marginalizare.

Foto: Un milion de stele

02
/02
/23

Conform UNICEF, performanța și adaptarea școlară a copiilor până în 10 ani este determinată de abilitățile sociale și emoționale dezvoltate până la vârsta de 6-7 ani. Într-un moment în care unul din 54 de copii se află în spectrul autist, necesitând încă din copilărie terapii lunare de până la peste 2,000 euro, o formă de terapie creativ-artistică vine să sprijine educația timpurie și îmbunătățirea calității vieții pentru copii neurodiverși și/sau cu dizabilități.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.

01
/02
/23

Luna asta, la Teatrul Metropolis găsiți 13 spectacole în 22 de reprezentații. Care sunt nu doar tot atâtea ocazii de a avea o seară frumoasă, ci și povești de viață, emoții, gânduri și experiențe din cele mai diverse, care ne ating, ne mișcă și poate chiar ne schimbă cumva pe dinăuntru.

01
/02
/23

După succesul premierei oficiale cu „Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, o nouă reprezentaţie are loc pe 3 februarie, ora 19:00 la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

31
/01
/23

Teatrul Coquette propune publicului la început de februarie patru spectacole de excepție: „Eu, Tu și copacul/Șah mat”, pe 4 de la ora 19.00, apoi „Doamne, ce zile minunate”, programat pe 10 la ora 19.00, iar pe 11 „Califul barză”, de la ora 11.00 și „Valsul hazardului”, de la 19.00.