Un nou volum de Nina Cassian, la Editura Frontiera
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-nou-volum-de-nina-cassian-la-editura-frontiera/

Editura Frontiera anunţă un nou titlu semnat de Nina Cassian, publicat într-o ediţie adaptată grafic pentru copiii de astăzi: „Roşcată-ca-Arama şi cei şapte şoricari”. Ilustraţiile cărţii sunt semnate de Andrei Tache.

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2021

Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari face parte din seria de autor Nina Cassian, care a început la Editura Frontiera cu Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru (ilustrații Karda Zenko) și care va continua anul viitor cu o nouă ediție ilustrată a Prințului Miorlau.

Roșcată-ca-Arama este mama a șapte pui de șoricar: Sugiuc, Croc, Trigon, Morcovel, Nisipica, Săbiuța și Nasulina. Așa cum se întâmplă la căței, puii sunt dați spre adopție – toți, cu excepția Nasulinei, care rămâne cu mama. Cu toții se reunesc o dată pe an (pe 31 februarie!) și își povestesc aventurile. La reuniunea anuală lipsește însă Trigon, a cărui dispariție este o adevărată enigmă, dar și punctul în care cartea decolează în… spațiu!

„Literatura pentru copii a Ninei Cassian este de neocolit, pentru că are tot ce trebuie pentru a seduce copiii de astăzi: inventivitate, jocuri de cuvinte, umor și suspans. Am onorat această autoare cu ediții noi, ilustrate de artiști contemporani, pentru a o repune pe harta bibliografiei școlare”, spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

Cartea „Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari” este disponibilă pe site-ul editurii la prețul de 39 lei.

Nina Cassian (1924-2014) a fost o artistă extrem de talentată, cu o operă variată și, în același timp, controversată. A compus muzică, a scris poezie, literatură pentru copii și eseuri, a tradus din limbile germană, engleză, franceză și rusă. A fost poetă suprarealistă și inventatoarea unei limbi poetice noi, limba „spargă”, dar și poetă angajată ideologic în anii ’50 ai regimului comunist. După ce a renunțat să mai scrie la cerințele Partidului, a revenit la un lirism autentic și a abordat, totodată, literatura pentru copii. Din 1985, Nina Cassian s-a stabilit la New York, poemele sale fiind publicate de prestigioase reviste americane de poezie.

Andrei Tache (n. 1988) este arhitect și grafician, călător printr-o multitudine de mijloace expresive, de la poezie la ceramică. Trăiește, lucrează și explorează în București. Acest volum al Ninei Cassian este primul exercițiu amplu pe tărâmul ilustrației de carte, împletind desenul cu detaliile de paginare. Stilul fluid pe care îl dezvoltă pe frontiera dintre figurativ și simbol folosește linii moi și culori voioase, ascunde detalii cu subtext și secvențe de umor – recomandat celor mici și celor mari.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și este, totodată, creatoare de carte românească ilustrată. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

 

 

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.