Un portret intim al artistului, „Robin Williams: Vino în mintea mea!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-portret-intim-al-artistului-robin-williams-come-inside-my-mind/

Documentarul „Robin Williams: Vino în mintea mea!” relatează povestea unuia dintre cei mai iubiţi şi inventivi comedieni. Spus mai ales prin vocea lui Robin Williams şi folosind înregistrări unice, documentarul prezintă extraordinara lui viaţă şi carieră.

Un articol de Liliana Matei|31 iulie 2018

Producția originală HBO „Robin Williams: Vino în mintea mea!”/Robin Williams: Come Inside My Mind poate fi urmărită oricând pe HBO GO și pe HBO, conform programului.

Filmul regizat de Marina Zenovich sărbătorește contribuția adusă de talentatul actor comediei și culturii și îl prezintă pe Robin Williams de la zilele de început a carierei sale, de la finalul anilor 1970 din L.A., până la moartea sa (2014).
“Robin Williams: Vino în mintea mea!” explorează extraordinara lui viață și carieră și dezvăluie ceea ce l-a determinat să dea voce personajelor din mintea sa.

Cu înregistrări nemaivăzute până acum și cu interviuri cu Williams care ne arată procesul lui creativ, dar și cu filmări de acasă și înregistrări de pe scenă, de la spectacolele sale, acest tribut prezintă interviuri cu mai mulți oameni care l-au cunoscut și l-au apreciat, inclusiv Billy Crystal, Eric Idle, Whoopi Goldberg, David Letterman, Steve Martin, Pam Dawber și fiul său, Zak Williams.

Robin Williams: Vino în mintea mea! poate fi urmărit oricând pe HBO GO.

Foto: Robin Williams: Vino în mintea mea – facebook


14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.