„Un tramvai numit dorinta”, ultima reprezentatie din acest an!
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tramvai-numit-dorinta-ultima-reprezentatie-din-acest-an/

 UNTEATRU vă invită vineri 21 decembrie, de la orele 19.00, la ultima reprezentaţie din acest an a spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ şi, totodată, ultima seară în care puteţi oferi dulciuri şi jucării  copiilor nevoiaşi. PROGRAM Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00 În cadrul Proiectului „Teatru pentru părinţi….dar şi pentru copii, la GALERIA!” (Adresa: Galeria, Strada Doamna Chiajna […]

Un articol de Andrada Văsii|18 decembrie 2012

 UNTEATRU vă invită vineri 21 decembrie, de la orele 19.00, la ultima reprezentație din acest an a spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ și, totodată, ultima seară în care puteți oferi dulciuri și jucării  copiilor nevoiași.

PROGRAM

Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00
În cadrul Proiectului „Teatru pentru părinți….dar și pentru copii, la GALERIA!”

(Adresa: Galeria, Strada Doamna Chiajna nr 26)

AUTOBAHN

 dupa Neil LaBute (productie UNTEATRU)
Coordonatori: Andrei și Andreea Grosu

Cu: Corina Moise, Bogdan Cotleț, Alexandra Murăruș,
Liviu Pintileasa, Iulia-Diana Samson, Alexandru Gâtstrâmb

Spectacolul Autobahn este tabloul unor povesti reunite pe acceasi scena, toate propunand acelasi spatiu: Masina. Prin definitie masina este un spatiu limitativ, claustrat care obliga calatorii la o pozitie verticala, privirea inainte, stare alerta ,atentie permanenta si vizualizarea lumii prin parbriz si oglinzi retrovizoare. Oamenii captivi in acvariile mobile sunt martorii spectacolului care se deruleaza in fata ochilor la viteza stabilita de conducatorul vehiculului. Cuvintele rostite intr-o masina nu pot scapa neauzite, ele se lovesc de metal si geamuri si se intorc la noi cu ecou. Intr-un spatiu mic si inchis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie. Contactul vizual este unilateral, iar trairile si reactiile sunt amplificate de imposibilitatea unei comunicari nemijlocite. Regulile jocului din masina fiind spuse, va invitam la drum! Textul lui Neil LaBute inoveaza prin propunerea unui spatiu neconventional pentru teatru: masina.

SCUFIȚA ROȘIE 

adaptare dupa Charles Perrault (Compania Hai Hui)
Scenariul si Regia: Daniel Stanciu
cu: Georgeta Dragan, Daniel Stanciu

Este un spectacol antrenant, interactiv, cu marionete siciliene in castelet. In poveste apar foarte multe personaje nostime indragite de copii. Tarantelele siciliene, care alcatuiesc fundalul sonor, induc spectacolului o atmosfera ludica deosebita. 

 

Vineri 21 decembrie, orele 19.00 

la sediul din str. Ilfov, nr 1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ

de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

 

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

27
/06
/17

REPORTAJ Pentru turistul nefamiliarizat nici cu Orientul, nici cu războaiele, Palestina este o lume aparte, cu bazarurile ei stridente, cu Râul Iordan și Marea Moartă, cu orașe care au scris istorie, cu tabere de refugiați și legende biblice la tot pasul, cu focuri de armă în plină stradă, cu nopți liniștite în deșert, cu nesfârșite atracții și contradicții.

26
/06
/17

„Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite (...) iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – Dorel Vișan. Actorul născut la Tăușeni, județul Cluj, pe 25 iunie 1937, a împlinit 80 de ani!

26
/06
/17

De numele cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de către arhitectul Dan Manea se leagă mai multe premiere. Ultima noutate absolută pentru piaţa cărţii din România este faptul că o carte despre oamenii, istoria şi arhitectura unui oraş a inspirat un film!

26
/06
/17

În 28 iunie se împlinesc 150 de ani de la nașterea dramaturgului, poetului și eseistului Luigi Pirandello (28 iunie 1867 - 10 decembrie1936), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1934. Iubitorii teatrului pot vedea, în această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național Vasile Alexandri din Iași: „Șase personaje în căutarea unui autor”.

25
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE. „Unul din cei mai mari moraliști ai tuturor timpurilor.” Așa a fost caracterizat imediat după moarte filosoful și eseistul Emil Cioran (1911-1995).

25
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București, ajuns la cea de-a noua ediție, se va desfășura între 1 și 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentații ale trupelor românești și internaționale, nouă țări participante și 300 sute de artiști care vor susține reprezentații în 10 zone cheie.