Una dintre cele mai frumoase povești de iubire din istoria operei – „La Bohème” de Puccini la Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/una-dintre-cele-mai-frumoase-povesti-de-iubire-din-istoria-operei-la-boheme-de-puccini-la-opera-nationala-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează şi entuziasmează publicul din toate generaţiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viaţa tinerilor şi atmosfera spiritului lor juvenil.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

În rolul Mimì va fi invitată soprana Paula Iancic care a făcut parte din grupul de tineri artiști ai Studioului de Operă de la Bayerische Staatsoper din Munchen, unde a avut oportunitatea de a se perfecționa și de a acumula experiență artistică alături de mari artiști contemporani și afirmându-se în roluri din „Elixirul dragoseti” de Donizetti (Giannetta), „Der Diktator” de Krenek (Maria), „Hänsel și Gretel” de Humperdinck (Taumännchen), „Sour Angelica” de Puccini (Suor Dolcina), etc. Pe scena ONB va interpreta rolul Mimì după succesul repurtat la Iași, Cluj și Timișoara în anii 2017 – 2019, dar și la Poznan în Polonia, teatre în care, după obținerea Marelui Premiu la Concursul Internațional de Canto Virginia Zeani de la Târgu Mureș. Soprana Paula Iancic va conferi personajului Mimì prospețimea tinerească și forța temperamentală a tinereții aflată în plină formare la început de carieră.

În rolul Rodolfo, publicul spectator va avea ocazia de a-l asculta pe tenorul Teodor Ilincăi, partener și în viața de dincolo de scenă al Paulei Iancic. Teodor Ilincăi și-a făcut debutul internaţional în anul 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera „MacBeth” de Verdi. În luna martie a aceluiaşi an, a debutat la Opera de Stat din Viena cu rolul Ismaele din opera „Nabucco”, urmând debutul în „La Bohème” de Puccini pe scena operei din Timişoara, după care la Bucureşti şi Hanovra. În luna decembrie a anului 2009 îşi face debutul la Opera Regală din Londra cu aceeaşi La Bohème, în regia lui John Copley, unde obţine aprecierea publicului şi a criticii de specialitate, având totodată şansa de a-şi face debutul discografic alături de Opus Arte, parteneră fiindu-i Hibla Gerzmava în rolul Mimi, sub bagheta lui Andris Nelsons. Tot în anul 2009 îi este oferit şi Premiul Ludovic Spiess, de către Forumul Muzical Român. De-a lungul carierei, Teodor Ilincăi a adăugat repertoriului său diverse roluri, pe care a fost invitat să le interpreteze pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Monte Carlo, Londra, Hamburg, Viena, Festivalul de Operă din Peralada, Sevilla, Berlin, Dresden, München, Düsseldorf, Duisburg, Festivalul de Operă din Macerata, Toulouse, Strasbourg, Barcelona, San Diego, Marseille, Lausanne, Santiago de Chile, Frankfurt, Festivalul de operă din Avenches, Genova și Paris. În prezent, este solist al Operei bucureştene.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.