UNATC – Cântec pentru Ucraina
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-cantec-pentru-ucraina/

Profesorii şi studenţii UNATC se declară solidari cu toate victimele inocente ale acestui conflict armat şi cu întreaga comunitate artistică din teritoriile afectate. Pentru fiecare artist care a luat arma în mână să-şi apere ţara, pentru fiecare student care luptă astăzi, pentru fiecare om din Ucraina trimitem vocile noastre întru putere şi apărare. Arsenal pentru pace. Slava Ukraini.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2022

Studenții anului 2 licență Arta Actorului din Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” au cântat „Shchedryk Shchedryk Shchedrivochka”, melodie tradițională ucraineană, în curtea universității. Conceptul muzical și artistic aparține lect. univ. dr. Monica Ciută, profesor de canto la UNATC. Imaginea este semnată de Dan Bobe și Victor Gîlea, iar montajul și sunetul realizate de Laura Lăzărescu-Thois.

Clipul se poate vedea pe toate rețelele de socializare ale UNATC – Facebook, Instagram, TikTok și YouTube:

Comunitatea UNATC este fidelă misiunii sale de educație artistică, axată pe ființa umană și pe folosirea emoțiilor, ca formă de dialog constructiv și metodă de soluționare pașnică a conflictelor. Educația artistică a acestui secol înseamnă empatie și înțelegere și se desparte radical de orice formă de abuz asupra omului și libertăților sale.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.