UNATC difuzează „Azilul de noapte”, în regia lui Ion Cojar, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-difuzeaza-azilul-de-noapte-in-regia-lui-ion-cojar-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” se alătură mişcării culturale internaţionale şi transmite online o parte dintre spectacolele de absolvire ale studenţilor săi.

Un articol de Liliana Matei|27 martie 2020

De Ziua Mondială a Teatrului, vineri, 27 martie, UNATC va transmite de la ora 19:00 pe pagina oficială de Facebook (https://www.facebook.com/UNATC.ILC/) un spectacol care a făcut istorie: „Azilul de noapte” de M. Gorki, pus în scenă de cunoscutul regizor și pedagog Ion Cojar, clasa Ion Cojar, Ștefan Radoff, Gavriil Pinte, Andrei Zaharescu, Adrian Titieni, cu promoția de actori 1994.

Distribuția:

Vasilisa Karpovna – Corina Dănilă

Natasa – Viorica Bahnaru

Medvediev – Cătălin Păduraru

Vaska Pepel – Traian Grigoriu

Andrei MItrici Klesci – Valentin Ionescu

Anna – Amalia Ciolan

Nastia – Diana Dumbravă

Kvasnia – Bogdana Darie

Bubnov – Andrei Duban

Baronul – Mircea Gheorghiu

Satin – Liviu Lucaci

Actorul – Lucian Pavel

Luca – Cristian Toma

Alioska – Silvia Codreanu

Tatarul – Dragoș Stemate

Mihail Ivanov Kostiliov – Virgil Constantin (Universitatea Hyperion)

Krivoi Zob – Vlad Jipa (Universitatea Hyperion)

Femei din azil – Mihaela Sîrbu, Delia Nartea, Carmen Papa.

„Cred într-un teatru unde spectacolul de ansamblu nu sufocă și nu denaturează veridicitatea fiecărui moment scenic luat în parte. Pentru mine, spectacolul se compune dintr-o alternanță de momente, fiecare construit într-un univers propriu și, în același timp, integrându-se unui tot coerent, întocmai ca niște atomi ce gravitează într-o moleculă”, spune Ion Cojar într-un interviu realizat de A. Băleanu și C. Băltărețu și publicat în „Cultura spectacolului teatral”, Ed. Meridiane 1976.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

24
/09
/21

Art Safari 2021. A opta ediție. Pavilonul Contemporan. 120 de artiști, 50 de lucrări reunite în cadrul expoziției „Supereroi/Antieroi”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.  

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

23
/09
/21

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de i-uri dublate, de forme incorecte ale cuvintelor, de expresii greşite?

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.