UNATC difuzează „Azilul de noapte”, în regia lui Ion Cojar, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-difuzeaza-azilul-de-noapte-in-regia-lui-ion-cojar-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” se alătură mişcării culturale internaţionale şi transmite online o parte dintre spectacolele de absolvire ale studenţilor săi.

Un articol de Liliana Matei|27 martie 2020

De Ziua Mondială a Teatrului, vineri, 27 martie, UNATC va transmite de la ora 19:00 pe pagina oficială de Facebook (https://www.facebook.com/UNATC.ILC/) un spectacol care a făcut istorie: „Azilul de noapte” de M. Gorki, pus în scenă de cunoscutul regizor și pedagog Ion Cojar, clasa Ion Cojar, Ștefan Radoff, Gavriil Pinte, Andrei Zaharescu, Adrian Titieni, cu promoția de actori 1994.

Distribuția:

Vasilisa Karpovna – Corina Dănilă

Natasa – Viorica Bahnaru

Medvediev – Cătălin Păduraru

Vaska Pepel – Traian Grigoriu

Andrei MItrici Klesci – Valentin Ionescu

Anna – Amalia Ciolan

Nastia – Diana Dumbravă

Kvasnia – Bogdana Darie

Bubnov – Andrei Duban

Baronul – Mircea Gheorghiu

Satin – Liviu Lucaci

Actorul – Lucian Pavel

Luca – Cristian Toma

Alioska – Silvia Codreanu

Tatarul – Dragoș Stemate

Mihail Ivanov Kostiliov – Virgil Constantin (Universitatea Hyperion)

Krivoi Zob – Vlad Jipa (Universitatea Hyperion)

Femei din azil – Mihaela Sîrbu, Delia Nartea, Carmen Papa.

„Cred într-un teatru unde spectacolul de ansamblu nu sufocă și nu denaturează veridicitatea fiecărui moment scenic luat în parte. Pentru mine, spectacolul se compune dintr-o alternanță de momente, fiecare construit într-un univers propriu și, în același timp, integrându-se unui tot coerent, întocmai ca niște atomi ce gravitează într-o moleculă”, spune Ion Cojar într-un interviu realizat de A. Băleanu și C. Băltărețu și publicat în „Cultura spectacolului teatral”, Ed. Meridiane 1976.

24
/09
/20

S-a născut într-o mahala din București, pe 25 septembrie 1913, într-o zi care părea o zi oarecare și a rămas în calendarul culturii române. Acolo s-a jucat, acolo a învățat, acolo a crescut și a ascultat primele forme de muzică pe care le-a cunoscut.

24
/09
/20

Rodica Mandache, István Téglás și Edith Alibec se întâlnesc în „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, un spectacol complex despre nevoia de intimitate și dorința de a controla povestea pe care o lăsăm mai departe celorlalți despre noi înșine.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Pagina 1 din 91712345...102030...Ultima »