UNATC difuzează „Azilul de noapte”, în regia lui Ion Cojar, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-difuzeaza-azilul-de-noapte-in-regia-lui-ion-cojar-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” se alătură mişcării culturale internaţionale şi transmite online o parte dintre spectacolele de absolvire ale studenţilor săi.

Un articol de Liliana Matei|27 martie 2020

De Ziua Mondială a Teatrului, vineri, 27 martie, UNATC va transmite de la ora 19:00 pe pagina oficială de Facebook (https://www.facebook.com/UNATC.ILC/) un spectacol care a făcut istorie: „Azilul de noapte” de M. Gorki, pus în scenă de cunoscutul regizor și pedagog Ion Cojar, clasa Ion Cojar, Ștefan Radoff, Gavriil Pinte, Andrei Zaharescu, Adrian Titieni, cu promoția de actori 1994.

Distribuția:

Vasilisa Karpovna – Corina Dănilă

Natasa – Viorica Bahnaru

Medvediev – Cătălin Păduraru

Vaska Pepel – Traian Grigoriu

Andrei MItrici Klesci – Valentin Ionescu

Anna – Amalia Ciolan

Nastia – Diana Dumbravă

Kvasnia – Bogdana Darie

Bubnov – Andrei Duban

Baronul – Mircea Gheorghiu

Satin – Liviu Lucaci

Actorul – Lucian Pavel

Luca – Cristian Toma

Alioska – Silvia Codreanu

Tatarul – Dragoș Stemate

Mihail Ivanov Kostiliov – Virgil Constantin (Universitatea Hyperion)

Krivoi Zob – Vlad Jipa (Universitatea Hyperion)

Femei din azil – Mihaela Sîrbu, Delia Nartea, Carmen Papa.

„Cred într-un teatru unde spectacolul de ansamblu nu sufocă și nu denaturează veridicitatea fiecărui moment scenic luat în parte. Pentru mine, spectacolul se compune dintr-o alternanță de momente, fiecare construit într-un univers propriu și, în același timp, integrându-se unui tot coerent, întocmai ca niște atomi ce gravitează într-o moleculă”, spune Ion Cojar într-un interviu realizat de A. Băleanu și C. Băltărețu și publicat în „Cultura spectacolului teatral”, Ed. Meridiane 1976.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

02
/06
/20

Andi Dumitrescu anunță lansarea primului single de pe albumul solo, Orbitor, un featuring cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks. Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk - rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume - Voievozii, Live în Codrul Ascuns, Miorița și Zimbrul Alb. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

01
/06
/20

După Sărbătoarea dedicată Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul Național din București reia din 2 iunie difuzarea conferințelor. Trei prelegeri susținute de personalități marcante ale vieții socio-culturale și științifice românești vor putea fi vizionate în această săptămână, de marți până joi, pe canalul de Youtube al TNB, precum și un spectacol, în week-end – Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în regia lui Petrică Ionescu.

01
/06
/20

Teatrul „Bulandra” înseamnă istorie, valoare și dorința continuă de a se perfecționa, cu ajutorul trupei și al oamenilor de valoare din cadrul și din jurul ei. Pentru Teatrul „Bulandra”, au fost și sunt importanți artiștii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

31
/05
/20

Pornind de la ideea celebrării centenarului nașterii poetului Mihai Eminescu, prin crearea unui muzeu dedicat acestuia, în 1957, se ia decizia fondării unui muzeu al scriitorilor importanți ai literaturii române sub conducerea lui Dumitru Panaitescu-Perpessicius, director al Bibliotecii Academiei, la acea vreme.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

Page 1 of 88812345...102030...Last »