Unde sunt „Zăpezile de altă dată”? La Teatrul Dramaturgilor Români!
https://www.ziarulmetropolis.ro/unde-sunt-zapezile-de-alta-data-la-teatrul-dramaturgilor-romani/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Dramaturgilor Români, anunţă premiera spectacolului ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ, o comedie romantică de Dumitru Solomon, regia Alexandru Mihail, scenografia Vladimir Turturica!

Un articol de Petre Ivan|12 mai 2022

Clipa ideală – a fost, este sau va fi? Căutăm răspunsuri împreună cu George Rotaru, Cristina Casian, Florina Gleznea – sâmbătă, 14 mai, ora 19:00, în sala „Iosif Naghiu”, la un spectacol în care sunt cusute și descusute ițele încurcate ale iubirii.

„Ea” și „El” se întâlnesc, se plac, se îndrăgostesc. Iubirea lor e tânără, plină de promisiuni, temeri și entuziasm. Se sărută lung. Apoi ea închide ochii și are un fior, „oare de ce iubirea doare?”. Apoi închide ochii și visează… „Ea” vrea garanția unei iubiri perfecte, ca în filme, ca în romane, ca în visurile de adolescență. Pentru ea, realitatea clipei nu este niciodată de ajuns, atunci când poți avea promisiunea unei iubiri ideale. Dar acest „vis al idealului” are un cost major: o frică paralizantă. De aici, fiorul… Dacă totul e o minciună? Dacă iubirea se va sfârși? Dacă timpul va învinge idealul? În acest vis, personajele noastre pendulează între amintirea unui trecut ideal, un prezent insuficient și speranța unui viitor ideal. Spectacolul propus de echipa artistică este întruchiparea acestui vis, în realitatea lui, în suprarealismul lui, în absurditatea lui, în încercarea de a găsi clipa iubirii desăvârșite, mărturisește regizorul spectacolului, Alexandru Mihail.

Dacă râsul este cel mai sigur medicament împotriva îmbătrânirii premature a celulelor spiritului, așa cum afirma Dumitru Solomon, iar comedia este un contract de tinerețe sufletească încheiat cu noi înșine; noi, cei buni și adevărați, atunci vă așteptăm la un spectacol cu nerv, vervă și profunzime, despre substanța metaforică a unei „iubiri ideale”, în zodia timpului care fuge fără să se mai întoarcă.

Următoarea reprezentație: 20 mai, ora 19:00, sala „Iosif Naghiu”.

Biletele pot fi achiziționate pe www.bilet.ro
Rezervări: 0756 021 106 / [email protected]
Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.