Under The Silver Lake în premieră la American Independent Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/under-the-silver-lake-in-premiera-la-american-independent-film-festival/

American Independent Film Festival (12-18 aprilie, Cinema PRO şi Cinema Muzeul Țăranului) anunţă titluri noi din programul ediţiei a treia. Printre acestea: Under The Silver Lake în regia lui David Robert Mitchell, McQueen,„portretul atent al maestrului cutezanţei în modă” (The Guardian) şi Wildlife, debutul regizoral al lui Paul Dano. Biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2019

Under The Silver Lake, neo-noir-ul lui David Robert Mitchell a fost prezentat în competiție la Cannes și anul acesta se vede în avanpremieră în România la American Independent Film Festival, pe 12 aprilie, la Cinema Ateneu în cadrul ediției de la Iași a festivalului și pe 14 și 15 aprilie, la București, Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului.

Under The Silver Lake

Considerat de revista Variety a fi un „omagiu adus lui David Lynch”, filmul spune povestea lui Sam (Andrew Garfield), un tânăr din Los Angeles, obsedat de cultura pop, care își spionează vecinii și citește conspirații, în loc să își caute un job. Când Sarah, tânăra și enigmatica lui vecină dispare subit, Sam pornește în căutarea ei, traversând orașul, într-o anchetă obsesivă suprarealistă, care îl scufundă în lumea tenebroasă a Orașului Îngerilor.

Filmul îi are în distribuție pe Andrew Garfield, cunoscut pentru rolurile din Spider-Man (Marc Webb), Silence (Martin Scorsese), Hacksaw Ridge (Mel Gibson) și Riley Keough, nepoata lui Elvis Presley, cu roluri în The House That Jack Built (Lars von Trier) și American Honey (Andrea Arnold). Distribuit în România de Independența Film, Under The Silver Lake va fi lansat în cinematografe pe 26 aprilie.

McQueen

Dublu nominalizat la Premiile BAFTA, McQueen este primul film de cinema despre celebrul designer Alexander McQueen. Filmul va avea o proiecție specială în cadrul festivalului,sâmbătă, 13 aprilie, la Cinema PRO, când publicul va putea admira o serie de creații inpirate de viziunea maestrului, realizate de designerii româniAndreea Buga (Argo Art) si Isabelle Vijiiac (Atelier Isabelle Vijiiac).

Un adevărat basm modern cu nuanțe gotice, biografia controversatului designer „transmite gloria operei acestuia și îi analizează cu grijă și regret lupta interioară” (The Guardian) prin interviuri exclusive cu membri ai familiei și prieteni, filmări de arhivă recuperate și o coloană sonoră rafinată. Alexander McQueen a fost un geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă, care a luptat toată viața cu proprii demoni și și-a câștigat renumele de „copil teribil” al haute couture-ului prin îndrăzneala colecțiilor sale.Distribuit în România de Atelierul de Film.

Wildlife

Jake Gyllenhaal apare pentru a doua oară în selecția American Independent Film Festival în Wildlife, alături de Carrie Mulligan (An Education, The Great Gatsby). Wildlife este debutul actorului Paul Dano ca regizor și reușește să pună pe ecran „o dramă delicată, superbă despre o familie care își pierde credința în sine” afirmă IndieWire.

Filmul, care a avut premiera mondială la Sundance, în 2018, este adaptarea romanului omonim al lui Richard Ford și spune povestea din anii ‘60 a familiei Brinson, prin ochii lui Joe (14 ani). Joe este singurul copil al Jeanettei (Carrie Mulligan) și al lui Jerry (Jake Gyllenhaal) – o casnică și un jucător de golf profesionist. Un incendiu forestier incontrolabil ajunge la granița cu Canada iar bărbatul familiei decide să se alăture luptei împotriva focului, lăsându-și soția și fiul să-și poarte singuri de grijă. Forțat brusc să devină adult, Joe este martorul luptei mamei sale cu noua perspectivă a familiei.

Un coming-of-age dramatic, Wildlife se remarcă prin interpretarea spectaculoasă a actriței britanice Carrie Mulligan și va avea proiecții pe 13 și 16 aprilie la American Independent Film Festival, în București.

Foto: American Independent Film Festival – facebook

30
/11
/20

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participați astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

16
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat recent în România direct online, pe pagina de Vimeo a distribuitorului Independenţa Film, „Beanpole” (2019) este al doilea film al lui Kantemir Balagov, considerat de unii cel mai bun tânăr regizor rus, educat la şcoala de cinema a lui Alexander Sokurov. O poveste despre traumele post-război, stilizată însă aproape până la academism.