UNDERCLOUD 2013 – premii pentru cel mai bune spectacole
https://www.ziarulmetropolis.ro/undercloud-2013-premii-pentru-cel-mai-bune-spectacole/

UNDERCLOUD 2013 a adunat între 20 şi 31 august, cele mai importante producţii de teatru independent sub norul prietenos de la Muzeul Țăranului Român.

Un articol de Andrada Văsii|4 septembrie 2013

UNDERCLOUD 2013 a adunat între 20 și 31 august, cele mai importante producții de teatru independent sub norul prietenos de la Muzeul Țăranului Român. 

Timp de 12 zile, la UNDERCLOUD 2013 – Festivalul de Teatru Independent (de orice) au avut loc 28 de evenimente. Peste șase mii de spectatori prezenti la festival au putut vedea pe scena actori consacrați precum  Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, Marius Manole, Medeea Marinescu sau Marian Râlea dar și un număr mare de actori la început de drum, au putut asista la spectacole lectură, spectacole de teatru dans, teatru-concert și au putut vedea singurul spectacol de teatru acrobatic din România.

Sâmbătă, în ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile UNDERCLOUD 2013. Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții. Selecția eterogenă e reflectat fidel stagiunea 2012-1013 a teatrelor independente.

UNDERCLOUD 2013- talentul la el acasă

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat, la egalitate, lui Cătălin Babliuc (pentru rolul din spectacolul „7 dintr-o lovitură”, regia Lia Bugnar) și lui Matei Chioariu (pentru rolul din „LSD  Theatre Show”, regia Horia Suru).

Andreea Grămoșteanu a luat premiul UNDERCLOUD 2013 pentru cea mai bună actriță (pentru rolul din „Fragil”, regia George Dogaru), iar premiul UnderCloud a fost acordat spectacolului „Cină cu prieteni” (regia Claudiu Goga).

UNDERCLOUD 2013 Nadian Salagean

Juriul a decis acordarea a două premii speciale pentru două comedii care au alungat norii de sfârșit de vară: spectacolele „Mă mut la tata” (regia Gelu Colceag) și „Un bărbat și mai multe femei” (regia Magda Catone și Claudiu Bleonț).

Premiul UNDERCLOUD 2013 pentru cel mai bun spectacol a fost acordat ex aequo spectacolului de teatru dans „Zic Zac” de Andrea Gavriliu și spectacolului scris și regizat de Lia Bugnar: „7 dintr-o lovitură”.

UNDERCLOUD 2013- festivalul artiștilor

Premiile reflectă deviza UNDERCLOUD 2013: „calitate, nu notorietate”. UNDERCLOUD susține ariștii tineri, care nu se tem să experimenteze. UNDERCLOUD susține spațiile în care teatrul independent înseamnă să fii mai aproape de public, să ai libertatea de a crea spectacolele pe care vrei să le vezi. Actorii Maia Morgenstern, Medeea Marinescu și Marius Manole cred în misiunea festivalului și recomandă mișcarea independentă:

Pentru 2014, când UNDERCLOUD va împlini cei șapte ani de-acasă, organizatorii plănuiesc să-l scoată în lume: selecția, mai bogată decât anul acesta, va include și spectacole de teatru independent și din străinătate.

Foto credit: Cătălina Flaminzeanu, UNDERCLOUD 2013

Foto sus: Juriul format din Cristina Bazavan, Sanda Manu, Anca Sigartău și George Ivașcu

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.