Undeva, cândva… 26 de ani de la prima fotografie publicată pe internet
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-26-de-ani-de-la-prima-fotografie-publicata-vreodata-pe-internet/

Prima fotografie publicată vreodată pe Internet este o imagine prelucrată în Photoshop a formaţiei Les Horrible Cernettes, o trupă de muzică pop alcătuit din angajate ale Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva (CERN). Fotografia a fost realizată pe 18 iulie 1992 de către Tim Berners-Lee, unul dintre părinţii internetului.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2018

Este vorba, desigur, o fotografie vădit lipsită de calități artistice, dar una dintre fotografiile care au făcut istorie. Merită amintit, aici, că prima fotografie realizată vreodată înfățișează doar un banal acoperiș, iar prima fotografie color din lume doar un simplu petec de pânză.

Astăzi, peste 300 milioane de fotografii se încarcă zilnic pe Facebook și 95 milioane pe Instagram. În total, în 2017 au fost urcate pe internet peste 1,2 trilioane de fotografii.

Foto: prima fotografie publicată vreodata pe internet, Les Horrible Cernettes – facebook

 

 

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.