Undeva, cândva… Audrey Hepburn & Mel Ferrer
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-audrey-hepburn-mel-ferrer/

Audrey Hepburn alături de soţul său, actorul şi regizorul american Mel Ferrer, în anul 1955. Cei doi se cunoscuseră doi ani mai devreme, la o petrecere găzduită de prietenul lor comun, Gregory Peck.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2019

„Am vorbit despre teatru; știa totul despre La Jolla Playhouse Summer Theatre, unde eu și Greg Peck produceam piese. A spus că m-a văzut de trei ori în filmul Lili. În sfârșit, a spus că i-ar plăcea să joace într-o piesă cu mine și m-a rugat să-i trimit o piesă bună, dacă aveam să găsesc”, a povestit Ferrer.

În scurt timp, i-a trimis scenariul piesei Ondine. Audrey a fost imediat de acord să colaboreze, iar în ianuarie 1954, au început repetițiile. Opt luni mai târziu, pe 25 septembrie 1954, cei doi s-au căsătorit în Bürgenstock, Elveția, cu puțin timp înainte de a începe să filmeze împreună pentru „Război și pace”.

Hepburn și Ferrer au avut un singur copil împreună – Sean, născut pe 17 iulie 1960. După 14 ani de căsnicie, cuplul a divorțat, pe 5 decembrie 1968. Audrey s-a recăsătorit cu psihiatrul italian Andrea Dotti, cu care a avut un fiu, pe Luca Dotti

Foto: Audrey Hepburn & Mel Ferrer – facebook

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.