Undeva, cândva… Audrey Hepburn & Mel Ferrer
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-audrey-hepburn-mel-ferrer/

Audrey Hepburn alături de soţul său, actorul şi regizorul american Mel Ferrer, în anul 1955. Cei doi se cunoscuseră doi ani mai devreme, la o petrecere găzduită de prietenul lor comun, Gregory Peck.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2019

„Am vorbit despre teatru; știa totul despre La Jolla Playhouse Summer Theatre, unde eu și Greg Peck produceam piese. A spus că m-a văzut de trei ori în filmul Lili. În sfârșit, a spus că i-ar plăcea să joace într-o piesă cu mine și m-a rugat să-i trimit o piesă bună, dacă aveam să găsesc”, a povestit Ferrer.

În scurt timp, i-a trimis scenariul piesei Ondine. Audrey a fost imediat de acord să colaboreze, iar în ianuarie 1954, au început repetițiile. Opt luni mai târziu, pe 25 septembrie 1954, cei doi s-au căsătorit în Bürgenstock, Elveția, cu puțin timp înainte de a începe să filmeze împreună pentru „Război și pace”.

Hepburn și Ferrer au avut un singur copil împreună – Sean, născut pe 17 iulie 1960. După 14 ani de căsnicie, cuplul a divorțat, pe 5 decembrie 1968. Audrey s-a recăsătorit cu psihiatrul italian Andrea Dotti, cu care a avut un fiu, pe Luca Dotti

Foto: Audrey Hepburn & Mel Ferrer – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.