Undeva, cândva… Sophia Loren & Kim Novak
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-sophia-loren-kim-novak/

Sophia Loren & Kim Novak, în 1950. Actriţa americană Kim Novak, celebră pentru rolul din “Vertigo” (Alfred Hitchcock, 1958) împlineşte, astăzi, 86 de ani!

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2019

Kim Novak a apărut în alte câteva filmenotabile, precum “Picnic” (1955), “Amicul Joey/ Pal Joey” (1957) şi”Abracadabra/ Bell, Book and Candle” (1958). Ultimul ei rol a fostcel din “Vis de iubire/ Liebestraum” (1991), însă scenele în care a apărut aceasta au fost tăiate, după ce Novak s-a certat cu regizorul acestui film
Foto: Sophia Loren & Kim Novak
26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.