Undeva, cândva… Ultima zi din viaţa lui Pasolini
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-ultima-zi-din-viata-lui-pasolini/

În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pier Paolo Pasolini, unul dintre cei mai mari artişti şi intelectuali italieni ai secolului al XX-lea şi simbol al artei luptând împotriva puterii, era ucis într-un cartier din Roma. 40 de ani mai târziu, în mai 2015, Abel Ferrara lansa la Festivalul de la Veneţia filmul biografic “Pasolini”, cu Willem Dafoe în rolul lui Pier Paolo Pasolini.

Un articol de Petre Ivan|2 Noiembrie 2018

În această peliculă, amestec de real şi imaginar, Abel Ferrara a recreat ultima zi din viaţa celebrului cineast, ale cărui filme au fost cenzurate.

Pier Paolo Pasolini și-a petrecut ultima zi din viaţă împreună cu mama sa, apoi cu cel mai drag prieten al său. Pe seară a ieşit cu maşina sa Alfa Romeo în căutarea aventurii. Spre dimineaţă, artistul a fost găsit mort pe o plajă din Ostia, la periferia oraşului. Crima nu a fost elucidată nici până astăzi…

Foto: Pasolini – facebook

 

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

Page 1 of 25412345...102030...Last »