UNITER: Mircea Albulescu – emblemă a teatrului românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/uniter-mircea-albulescu-emblema-a-teatrului-romanesc/

„O voce gravă, unică, inconfundabilă, unul dintre ultimii aristocraţi ai teatrului românesc (…)” – Uniunea teatrală din Romania. Actorul Mircea Albulescu, plecat în această dimineaţă dintre noi, va fi înmormântat duminică, de la ora 14.00, cu onoruri militare. Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului va fi depus sâmbătă în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2016

UNITER – Uniunea Teatrală din România își exprimă profunda tristețe față de dispariția actorului Mircea Albulescu – emblemă a teatrului românesc.

Potrivit UNITER, regretatul Mircea Albulescu este „unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar îndrăgit care a modelat zeci de generații de artiști, doctor în arte, publicist, poet, prozator”.

„O voce gravă, unică, inconfundabilă, unul dintre ultimii aristocrați ai teatrului românesc. Un artist total, care timp de 60 de ani a interpretat sute de roluri pe scenele Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și Teatrului Național din București, a jucat roluri memorabile în peste 70 de filme și a interpretat peste 300 de roluri remarcabile în teatrul radiofonic”, subliniază UNITER, într-un comunicat de presă.

Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei se numără „Premiul UNITER pentru întreaga activitate” (2005), „Premiul Național pentru întreaga activitate artistică” acordat de Ministerul Culturii și Cultelor în 2003, Premiul de Excelență acordat în cadrul Galei Radio România Cultural 2015.

Foto: Mircea Albulescu – facebook

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

18
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Proiectat anul trecut în competiţia oficială de la Cannes, „Borgman”, în regia olandezului Alex van Wardermam, se înscrie în seria fabulelor care au ca ţintă predilectă materialismul societăţii moderne şi acea clasă de mijloc blazată în rutina sa emoţională şi familială.

18
/05
/14

Ce se întâmplă când cartea vrăjilor este deschisă? Imposibilul devine posibil. Un dovleac galben se transformă cât ai clipi într-o trăsură de aur, scaunele încep să zboare, din eșarfele multicolore apar porumbei albi, animale fabuloase, iar minunile nu au sfârșit.

17
/05
/14

Angajat al Teatrului Mic din București, Ștefan Lupu își ia meseria de actor foarte în serios, exploatându-i toate laturile. Spectacolul de teatru-dans ZIC-ZAC, în care joacă alături de Andrea Gavriliu și de Gabriel Costin, a fost premiat de Uniunea Teatrală din România la gala din luna aprilie.

17
/05
/14

Programul evenimentelor ARCUB 18 ani include trei spectacole inedite, susținute de trupa de teatru contemporan Lichtbende, din Olanda. Adresate în special copiilor, dar şi iubitorilor de show-uri multisenzoriale, reprezentaţiile artiștilor olandezi sunt o premieră pentru România, pe care scena ARCUB o oferă publicului bucureştean în serile de 18 - 21 mai, de la ora 20.00.

16
/05
/14

În luna mai 2014, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti împlineşte 18 ani de activitate. Implicându-se constant în viaţa culturală a Capitalei, ARCUB s-a impus în faţa publicului drept etalon pentru arta şi cultura municipiului.

16
/05
/14

Așa a fost să fie - ca poeta Elena Vlădăreanu să dea naștere, nu de mult, unei fiice. Ea a făcut din toate emoțiile nașterii, din toate întâmplările primilor ani din viața fiicei sale, o piesă de teatru.