Urcaţi în Trenul cu poveşti şi amintiri ce duce la mare! Gări de poveste, episodul 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/urcati-in-trenul-cu-povesti-si-amintiri-ce-duce-la-mare-gari-de-poveste-episodul-3/

„Prima călătorie aleasă de mine nu poate fi decât drumul spre mare. Spre Marea Neagră. Bucureşti – Constanţa – Mangalia. Un drum făcut de atâtea ori, cu drag şi emoţie, un drum încărcat de amintirea părinţilor mei, a concediilor făcute cu ei. Amintire a întâmplărilor din vacanţe, a întâmplărilor din tren, a oamenilor întâlniţi, a observaţiilor de tot felul” – Marina Constantinescu. Îndrăgita realizatoare tv porneşte călătoria spre mare sâmbătă, 31 octombrie, în cel de-al treilea episod al seriei Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2015

Sâmbătă după-amiază, Marina Constantinescu ne va reaminti povestea Podului de la Cernavodă, construit de inginerul Anghel Saligny, dar ne propune şi să descoperim Constanţa văzută de sus, din aer.

Tot atunci, aflăm misterul muzeului militar cu doar doi angajaţi, dar şi poveşti despre eroismul celor închişi în lagărul de la Poarta Albă. În acelaşi episod mai vedem Medgidia Tanţei şi a lui Costel şi, nu în ultimul rând, suntem invitaţi să nu ratăm fabuloasa poveste a pictorului neamţ de la Mangalia, Karl Robert Perko.

Pentru gazda celui de-al treilea episod, cea mai puternică amintire de pe traseGări de povesteul Bucureşti – Constanţa – Mangalia este aceea legată de Podul de la Cernavodă, „întâlnirile, de fiecare dată altfel, cu dorobanţii uriaşi, ce străjuiesc podul, emoţia pe care o încerc de fiecare dată când traversez podul construit de Anghel Saligny acum 120 ani”, spune Marina Constantinescu.

Am plecat în călătoria mea cu trenul din Gara de Nord spre Constanţa şi Mangalia, ştiind precis că mă voi mai opri pe traseu sau că voi găsi noi poveşti. Întotdeauna trenul ce duce la mare este plin de poveşti noi. Aşa am descoperit oameni ale căror vieţi au un sens, dar şi tristeţea ruinării trecutului şi istoriei! – Marina Constantinescu

Despre Gări de poveste:

Din 17 octombrie, la TVR 1, Marina ConstantineGări de povestescu şi Cătălin Ştefănescu prezintă cel mai nou proiect de televiziune –  Gări de poveste, în care telespectatorii descoperă gările de poveste ale României, văd ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale.

Seria cuprinde 12 filme documentare, fiecare având 50 de minute, în care cei doi travellers aduc cele mai frumoase poveşti, se apropie şi de oamenii fiecărei zone, de problemele lor actuale, de legendele locului. Seria Gări de poveste se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ sâmbăta, de la ora 17.00.

Foto: Gări de poveste, Marina Constantinescu – tvr.ro

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.