Vă e dor de o seară faină la teatru? Lia Bugnar vă propune „Jocul de-a adevărul”
https://www.ziarulmetropolis.ro/va-e-dor-de-o-seara-faina-la-teatru-lia-bugnar-va-propune-jocul-de-a-adevarul/

Marţi 15 iunie, platforma piciordeplay.ro va găzdui o premieră perfectă pentru cei cărora le e enorm de dor de teatru-dătător-de-stare-bună: „Jocul de-a adevărul”, în regia şi pe textul Liei Bugnar, avându-i în distribuţie pe Marius Manole, Medeea Marinescu, Alexandru Nedelcu şi Lia Bugnar.

Un articol de Cristina Enescu Aky|8 iunie 2021

Spectacolul va fi jucat live pe scena Teatrului Metropolis de la ora 20:00, dar de la 19:45 vă veți putea loga deja pe platformă pentru a viziona discuțiile cu și dintre actori dinainte de spectacol). Biletele pot fi achiziționate aici.

Ce se ascunde între imaginea noastră și realitatea existenței noastre? Ce distanță e între ce gândim și ce spunem? Și cum reacționăm când ne descoperim așa cum suntem față de ceilalți dar și față de noi înșine? Nu sunt simple și adesea nici comode răspunsurile la aceste întrebări, dar spectacolul Liei Bugnar încearcă să ofere variante de răspunsuri, în stilul deja cunoscut și apreciat: o împletire de umor și momente mai de pus pe gânduri, zâmbete și tristeți, găselnițe narative delicioase și lucruri la care vei mai rumega în gând și după terminarea spectacolului.

Textul scris cu vreo 15 ani în urmă de Lia Bugnar își menține prospețimea azi poate mai mult decât înainte de era pandemică, în care adevărul și minciuna s-au înfruntat parcă mai public și mai virulent. „E, poate, unul dintre spectacolele mele cele mai dulci, (…) dar bineînțeles că am pus eu pe-acolo și niște buzunare cu dramă, că altfel ni se apleacă de la atâta dulce. Umor, emoție, un Marius [Manole] de vor cădea fanii ca muștele, o Medeea [Marinescu] de vrei s-o iei de tot acasă, un Alex Nedelcu de mi-era mai mare dorul să mai lucrez cu el, și o eu cum mă știți” spune Lia Bugnar.

Doi necunoscuți, un bărbat și o femeie, sunt siliți de împrejurări să petreacă o oră împreună într-o „cameră a surprizelor”. Totul devine rapid o avalanșă de lucruri neașteptate, cu impact deloc mic asupra vieților celor doi, care se văd nevoiți să se privească așa cum sunt „într-adevăr”. Nu vă speriați, însă, ca majoritatea spectacolelor semnate de Lia Bugnar, și acesta are șansa unui final cu zâmbete, cum îi stă bine unei comedii romantice.

Legat de prezentarea online a acestui spectacol, Lia Bugnar a promis în timpul pandemiei să nu renunțe la spectacolele online nici după revenirea în sălile de teatru, „pentru că acest teatrul online care a pornit ca o soluție de criză s-a dovedit a fi necesar pentru anumiți spectatori din provincie, străinătate, ba chiar si din București. Nu vom difuza înregistrări, de fiecare dată transmisiunile vor fi live, cu pălăvrăgelile de dinainte și după, așa cum ne-am și v-ați obișnuit.

Piciordeplay.ro este o nouă platformă ce își propune să fie un loc de întâlnire între public și artiștii artelor performative românești (teatru, concerte, stand -up, dans, circ, etc). Toate spectacolele prezentate aici au loc live, sunt filmate de o echipă de profesioniști, cu echipamente performante, și pot fi urmărite de spectatori de pe orice dispozitiv conectat la internet. Spectacolele se desfășoară uneori doar online, alteori în format hibrid (cu spectatori în sală dar și online). Transmisiunile sunt mereu live, fiind disponibile pe platformă timp de câteva zile după fiecare eveniment.

*

Jocul de-a adevărul

de Lia Bugnar

Regia: Lia Bugnar

Distribuție: Marius Manole, Medeea Marinescu, Alexandru Nedelcu, Lia Bugnar

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

15
/06
/21

Programul „Filme alese”, difuzat de TNT în serile de miercuri, va continua în luna iulie cu o colecție de filme americane de referință, producții nominalizate la Oscar și apreciate de critici și de public, care prezintă povești mitologice, vorbesc despre caracter și despre legături de neșters.

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

14
/06
/21

Bradamante Film alături de o prestigioasă echipă internațională din care fac parte Michela Scolari (scenarist/ producător/ regizor), Felix Maximilian (producător), Jerry Ying (producător), David Zuckerman (producător) și Gianluca Fellini (regizor) filmează la București „Copiii din canale” / „The Sewer Kids”.

14
/06
/21

„Femei obișnuite/ Simple Women”, debutul în lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon și cu actrița americană de origine română Elina Löwensohn în distribuție, va fi lansat pe 2 iulie 2021 în cinematografe.

13
/06
/21

Unele cărți te pot însoți oriunde și oricând. Ele conturează un orizont mai generos. Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți trei romane noi, recent apărute în România, care vă pot bucura oriunde și oricând.

11
/06
/21

Triumf Amiria și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) îi invită pe traducătorii profesioniști și amatori la un atelier de traducere queer cu profesoara universitară Ruxandra Vișan și traducătoarea Laura Sandu în cadrul secțiunii de literatură a proiectului.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.