Vacanță Activă în București, cu Opera Comică pentru Copii și Cantus Mundi
https://www.ziarulmetropolis.ro/vacanta-activa-in-bucuresti-cu-opera-comica-pentru-copii-si-cantus-mundi/

Au început înscrierile pentru proiectul „Vacanţă Activă în Bucureşti la OCC şi Cantus Mundi”, organizat în perioada 12 – 23 aprilie 2021 de Opera Comică pentru Copii şi Programul Naţional Cantus Mundi.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2021

Programul este gratuit pentru participanți și susținut de Primăria Capitalei. Formularul de înscriere în program este disponibil online aici, iar înscrierile au loc între 5 și 7 aprilie.

Vacanța Activă în București își propune să fie o experiență cât se poate de interesantă pentru copii, dar și o soluție pentru părinții bucureșteni în această perioadă plină de provocări.

Evenimentul se desfășoară în trei locații – sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16, sector 6), sediul Corului Madrigal (Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 11, sector 4) și sediul Cantus Mundi (Strada Ion Câmpineanu, nr. 28, sector 1) – iar pentru siguranța tuturor participanților, aceștia vor fi distribuiți în două serii/locație, respectiv 08:00 – 12:00 și 13:00 – 17:00.

Sunt eligibili pentru participare elevii bucureșteni cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, ai căror părinți merg la serviciu în perioada aceasta (nu sunt în telemuncă). De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în București. Pentru înscrierea copiilor în acest program, părinții vor completa formularul mai sus menționat, în perioada 5 – 7 aprilie. Aceștia vor fi acceptați în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Un copil poate participa la o singură grupă, într-o singură serie pe durata acestui program. Confirmarea înscrierii de către organizatori are loc în zilele de 8 – 9 aprilie 2021, iar perioada de desfășurare a proiectului este 12 – 23 aprilie 2021.

Scopul Vacanței Active în București este dezvoltarea creativității prin intermediul muzicii, actoriei, mișcării scenice și a altor activități educative. Programul asigură accesul la informații de prim rang din partea celor mai buni traineri care sunt ei înșiși profesioniști consacrați în domeniile lor (muzicieni, dirijori, actori, dansatori, formatori): dirijori și artiști lirici ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, precum și soliști vocali, balerini sau instrumentiști de la Opera Comică pentru Copii.

Toate materialele didactice necesare sunt incluse, iar asistența medicală este asigurată în fiecare locație. Accesul se face în urma triajului epidemiologic, iar fiecare spațiu este dezinfectat zilnic prin nebulizare.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – ,,Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis. A fost prima care a mutat activitatea în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență din 9 martie 2020, prima instituție culturală cu aplicație mobilă proprie, cu spectacole și emisiuni originale.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în anul 2011 de dirijorul de talie internațională Ion Marin și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. La un deceniu de la lansare, comunitatea Cantus Mundi numără peste 60.000 de copii și 1.630 de coruri care schimbă chiar acum România prin muzică.

 

 

 

28
/01
/21

Joi, 28 ianuarie, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online a Filarmonicii „George Enescu”, va fi difuzată o înregistrare din 2018, în care Orchestra simfonică, condusă de regretatul dirijor Camil Marinescu, a interpretat Concertul pentru vioară, flaut şi orchestră de coarde semnat de Johann Sebastian Bach și Plastic - Rock Concerto de Dan Dediu. Ambele lucrări i-au avut solişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pe violonistul Gabriel Voicu. În partea a doua a evenimentului, ansamblul a prezentat Simfonia nr. 9 de Franz Schubert.

15
/01
/21

OAMENII MUZICII Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus MOZART. Sau Wolfgang Amadé, cum s-a semnat mai apoi (Amadeus i s-a spus doar postum). 27 ian. 1756 – 5 dec. 1791. Uitaţi tot comerţul din jurul „brandului” Mozart. Ignoraţi tot ce aţi auzit din zbor despre el. Pur şi simplu descoperiţi-l. Și îndrăgostiţi-vă.

29
/12
/20

Pe 31 decembrie, ora 19.30 a României, la Centrul de Artă și Cultură din Lugano, Elveția, maestrul Ion Marin va dirija Concertul Extraordinar de Anul Nou al Orchestrei Elveției Italiene - OSI. Evenimentul o va avea ca solistă pe marea pianistă Martha Argerich, iar programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 5 de Franz Schubert.

28
/12
/20

OAMENII MUZICII Antipaticul 2020, anul pandemiei, a fost și cel al unei aniversări splendide: 250 de ani de la nașterea celui care, alături de Mozart și Bach, rămâne unul dintre cele mai frumoase și copleșitoare evenimente din istoria muzici, unul extrem de relevant și astăzi: Ludwig van Beethoven.

28
/12
/20

Pe 23 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a primit DISCUL DE AUR din partea Casei de producție Roton Music pentru noua serie de albume dedicate sărbătorilor, lansată pe 16 noiembrie 2020. Distincția a fost acordată pentru performanțe remarcabile în vânzări.