„Val și Cetatea Sufletelor” poate fi văzut online în acest weekend
https://www.ziarulmetropolis.ro/val-si-cetatea-sufletelor-poate-fi-vazut-online-in-acest-weekend/

Spectacolul „Val şi Cetatea Sufletelor”, o producţie CNDB 2019, va fi prezentat online în acest weekend.

Un articol de Liliana Matei|17 aprilie 2020

Spectacolul este o producție CNDB 2019 și se bucură de o distribuție excepțională: șapte elevi ai Școlii Performative pentru Copii de la CNDB, alături de dansatori profesioniști. Coregrafa Vava Ștefănescu (concept și coregrafie) a colaborat cu Vlaicu Golcea (muzica originală), Cristina Milea (costume, scenografie, instalație), Mihai Păcurar (video), Ana Alfianu (desene) și cu Catrinel Catană (asistent coregrafie).

„Suntem conștienți că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat și relația directă dintre cursanți și coregrafi, dintre public și artiști. Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale, să fim gazda acestor întâlniri. Până când acest lucru va fi posibil din nou, ne bucurăm să putem aduce în spațiul online noi cursuri de dans, filme și spectacole”, se arată într-un comunicat de presă.

„Val și Cetatea Sufletelor”, spectacolul prezentat online în acest weekend, este un montaj din filmările reprezentațiilor din decembrie 2019 și ianuarie 2020. Filmul realizat s-a concentrat să aducă publicului online exact ce lipsește mai mult în acest moment – apropierea, și a încercat să mențină spiritul și emoția spectacolului pentru a ne invita la spectacolul live de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Spectacolul va fi disponibil live-streamed pe pagina de Facebook și pe canalul de Vimeo al CNDB:

sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 17:00

duminică, 19 aprilie, de la ora 11:00

luni, 20 aprilie, de la ora 17:00

Pentru o mai bună vizionare a spectacolului este recomandată vizionarea filmului cu căști.

În cazul în care există persoane care nu au cont de facebook, spectacolul va fi disponibil publicului larg, în aceleași intervale orare, pe canalul de Vimeo al CNDB: www.vimeo.com/cndb

Fără a avea artiști angajați, Centrul Național al Dansului București lansează programul CNDB ONLINE pentru susținerea artiștilor independenți din cursurile, spectacolele și filmele prezentate.

Maia Axinte – Val

Maia are 10 ani, participă la cursurile Școlii performative de la 4 ani și a fost parte din spectacolul „Dansuri mici” în anul 2018:

“Vreau să dansez așa cum simt, nu după reguli stricte, și de aceea cred că mi-am găsit liniștea în dansul contemporan. Mi se pare că dansul este cel mai confortabil mod de exprimare. Aici mi-am găsit un spațiu sigur.”

Chira Munteanu – Pietricica albastră

“M-a atras mai mult pentru că este mai plin de viață și nu trebuie doar să înveți niște pași pe de rost. Mă face să mă simt mai liberă. La Școala Performativă mi-am găsit pasiunea! Când sunt în acest spațiu, timpul nu mai există… Aici am cunoscut copii talentați și oameni cu multă pasiune. Tot aici m-am regăsit pe mine altfel. Întreg spectacolul „Val și Cetatea Sufletelor” este echivalent cu întreaga noastră viață, toate întâmplările prin care trec personajele regăsindu-se în viața noastră de zi cu zi.”

Cosmin Vasile – Malila

“Ce o să se vadă la final este rezultatul a multe ore de laborator, care s-a bazat pe aportul tuturor, al copiilor, al nostru, al dansatorilor mari, al coregrafului, al scenografului, al celui care a compus muzica. Chiar am reușit să formăm o echipă care a lucrat împreună, cu același gând, același suflet și aceeași poveste.”

30
/10
/20

Editura Art a publicat în această toamnă, într-o nouă ediție, a III-a, romanul „Preaiubita”, al americancei Toni Morrison, deținătoare a Premiului Pulitzer pentru Ficțiune și a Premiului Nobel pentru Literatură. O carte de o forță ieșită din comun, semnată de una dintre cele mai mari scriitoare din toate timpurile.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

29
/10
/20

În această toamnă, Editura Humanitas Fiction a publicat, în colecția „Raftul Denisei”, prima ediție a romanului „Istoria apelor” de Maja Lunde, autoarea bestsellerului „Isoria albinelor”. Vă invităm să parcurgeți un fragment din noua carte. în centrul căreia regăsim natura și complexitatea spiritului uman!

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

27
/10
/20

Itinerama – Țara Făgărașului la București aduce, în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie, evenimentul „Povestiri din Țara Făgărașului”, un proiect foto-video semnat de Adriana Lucaciu, care își propune să deschidă curiozitatea publicului bucureștean pentru ținutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanță de capitală.

Pagina 1 din 92512345...102030...Ultima »