Vara celei de-a IV-a ediții SoNoRo Conac
https://www.ziarulmetropolis.ro/vara-celei-de-a-iv-a-editii-sonoro-conac/

Cea de-a IV-a ediţie SoNoRo Conac continuă seria de concerte în această vară, în clădiri unice de patrimoniu din România. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzică şi de arhitectură, să călătorească în ţară pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2016

Bisericile Fortificate din Criț și din Ilieni, Casa Kraus din Criț, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Conacul Domniței Ralu din Chițorani și Casa de Oaspeți a Prințului de Wales din Valea Zălanului sunt locurile încărcate de istorie, dar și de poezie, ce vor găzdui în această vară întâlniri cu Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius, Edward Elgar, Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart și György Ligeti, în interpretarea lui Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară), Liisa Randalu (violă) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Programul după care vor avea loc concertele SoNoRo Conac până la finalul verii este următorul:

– Biserica Foritficată și Casa Kraus, Criț, jud. Brașov   (23 iulie 2016)
– Casa cu Blazoane, Chiojdu, jud. Buzău (24 iulie 2016)
– Conacul Domniței Ralu, Chițorani, jud. Prahova (25 iulie 2016)
– Biserica Fortificată, Ilieni, jud. Covasna (29 iulie 2016)

– Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, jud. Covasna (6 august 2016)
Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470.
Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

***
Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – SoNoRo Conac- , care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara. În 2015, concertele SoNoRo Conac au fost găzduite de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Biserica Evanghelică din Herina, – Muzeul Național „George Enescu” din București, Catedrala Romano-Catolică / Alba-Iulia, Biserica fortificată / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

 

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.