Vară muzicală românească la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/vara-muzicala-romaneasca-la-londra/

Printr-o suită de evenimente, cu sprijinul ICR Londra, în spaţii de mare vizibilitate şi prestigiu, capitala britanică va deveni, în următoarele săptămâni, scena unei veritabile veri muzicale româneşti.

Un articol de Petre Ivan|31 iulie 2015

Astăzi, 31 iulie, pianista româno-nigeriană Rebeca Omordia va deschide această ofertă muzicală estivală cu un recital susţinut în cadrul popularei serii de concerte de prânz pe care ICR Londra o organizează de peste patru ani în parteneriat cu St Martin-in-the-Fields şi care atrage de fiecare dată sute de melomani în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square.

Recitalul său va fi urmat, în 11 august, tot în cunoscuta sală de concerte din Trafalgar Square, de un concert al duo-ului format din violoncelistul Teodor Rusu şi pianistul Paul Cartianu, doi dintre cei mai apreciaţi muzicieni români ai tinerei generaţii. Programul propus de cei doi va include partituri de Beethoven, Mozart şi Brahms şi va culmina cu explozia de energie şi optimism a “Dansurilor populare româneşti” ale lui Bartók.

În 14 august, de această dată la St James’s Church, bijuteria neoclasică de pe bulevardul Piccadilly, Daniel Ciobanu, tânăr

Rebeca Omordia

Rebeca Omordia

pianist în plină afirmare, cu o seducătoare  alură adolescentină, un aplomb contagios şi o dexteritate impresionantă, va prezenta lucrări de Benjamin Britten, Frédéric Chopin şi Maurice Ravel.

Seria românească estivală este completată, în 21 august, de un concert susţinut de Răzvan Suma, cel mai cunoscut violoncelist român al momentului, împreună cu pianista Rebeca Omordia, la aceeaşi St James’s Church. În program figurează lucrări de Dvořák, Fauré, Schumann şi John Ireland.

Desantul muzical românesc al verii se încheie pe 1 septembrie la St Martin-in-the-Fields, cu debutul londonez al tinerei pianiste din Iaşi Lia Popa, care a pregătit un  program cu lucrări de Schumann, Brahms, Ravel şi Enescu.

Mai multe detalii aici.

Foto: vară muzicală românească, Londra – icr-london.co.uk.

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.