Vasilescu și Assante, din nou împreună. Vânatorul de Spirite, din 20 aprilie, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/vasilescu-si-assante-din-nou-impreuna-vanatorul-de-spirite-din-20-aprilie-in-cinematografe/

La mai bine de zece ani după ce au lucrat împreună la California Dreamin’, filmul regretatului Cristian Nemescu, Răzvan Vasilescu şi Armand Assante se reîntâlnesc într-o nouă producţie românească The Wanderers – Vânătorul de spirite, un horror cu accente comice, în regia lui Dragoş Buliga (Las Fierbinţi)

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2018

Răzvan Vasilescu are aici, în The Wanderers – Vânătorul de spirite, rolul unui preot care locuieste în apropierea unui castel bântuit, Zalesky,  în timp ce Armand Assante (Louis), este cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume.

Împreună cu Robert (Lior Ashkenazi), un jurnalist israelian, Louis ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei povești sângeroase.

Din distribuție mai fac parte Raluca Aprodu, Oana Marcu, Claudiu Bleonț, Alexandra Apetrei și Pali Vecsei.

The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter, care a obținut trofeul Dracula Film Festival 2017, va intra in cinematografele din întreaga țară din 20 aprilie.

Foto: The Wanderers – facebook

 

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).