“Venom”, lider de box-office în România și în Statele Unite
https://www.ziarulmetropolis.ro/venom-lider-de-box-office-in-romania-si-in-statele-unite/

 Noul film de acţiune SF “Venom”, o producţie Columbia Pictures & Marvel, cu Tom Hardy în rolul principal, a cucerit cinefilii din România şi SUA deopotrivă. Lansat pe marile ecrane în week-end-ul 5-7 octombrie 2018, “Venom” a înregistrat 104.614spectatori şi încasări de 2.553.269 lei, confirmând că este, într-adevăr, cea mai aşteptată lansare cinematografică a toamnei.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2018

Noul lider de box-office seduce prin acțiunea alertă,  personaje inedite, umor negru și efecte vizuale spectaculoase.

Ce lipsește oare într-o societate în declin, care își pune speranțele în tehnologie pentru a supraviețui, iar magnații speculează momentul pentru a-și spori puterea? Super-eroii sunt deja depășiți, este vremea anti-eroilor! Celebrul personaj Venom din cărțile de benzi desenate “Spider-Man” devine protagonist într-o nouă producție Marvel – mult-așteptată de fanii seriei și de cinefilii din lumea întreagă.

În urma unei expediții spațiale, ajunge pe Terra Simbiotul – o creatură bizară, cu formă fluidă, ce are capacitatea de a se infiltra precum un parazit într-un corp-gazdă, urmând să-l transforme într-o ființă indestructibilă sau… să-l ucidă.În laboratoarele Life Foundation, savantul fondator Carlton Drake face experimente fără scrupule, pe subiecți vulnerabili, totul pentru a-și demonstra teoria și a intra în istorie drept creatorul unei noi specii.

Pasionat de subiecte cu magnați corupți și cazuri mușamalizate, reporterul de investigații Eddie Brock (interpretat de Tom Hardy, premiat cu un trofeu BAFTA și nominalizat la Oscar pentru rolul din “The Revenant”) intră pe fir și reușește să pătrundă în laboratoarele fundației, ba chiar face cunoștință cu extraterestrul. După o perioadă de acomodare cu gazda, în care Eddie simte efectiv cum este capturat de forța dinăuntrul său, “parazitul” își arată din plin atât super-puterile, cât și personalitatea sarcastică și amuzantă.

Transformat el însuși în simbiot, Eddie se luptă cu latura sumbră și periculoasă ce iese la iveală, dar se și lasă sedus de forța captivantă a lui Venom – sub acea mască, poate face tot ce vrea! Treptat, cei doi învață să conviețuiască, depind unul de celălalt, și chiarse distrează de minune împreună, dar Eddie riscă să rămână ostatic în această simbioză toxică.

La realizarea complexului personaj Venom, om și extraterestru deopotrivă, au lucrat sute de specialiști în efecte speciale, cu experiență uriașă și premii Oscar în palmares. Imaginile digitale, alături de cascadoriile senzaționale, garantează o super-aventură 3D – acum, în “Venom”, în cinematografele din toată țara. “NOI SUNTEM VENOM!”

Filmul se bazează pe un scenariu de Jeff Pinkner, Scott Rosenberg și Kelly Marcel, inspirat de o poveste Marvel Comics de Jeff Pinkner & Scott Rosenberg, iar regia îi aparține lui Ruben Fleischer. Distribuțiaîi include pe Michelle Williams, Riz Ahmed (actor premiat cu un Glob de Aur, rapper și activist), Scott Haze și Reid Scott.

Producția prezentată de Columbia Pictures și Marvel durează 112 minute, se adresează persoanelor cu vârste de peste 15 ani și este distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Venom – facebook

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

14
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Vara anului 1981, URSS – un cântăreț de rock consacrat și îndrăgit, Mike Naumenko, și soția sa Natalia îl întâlnesc pe Viktor Țoi, care va deveni o vedetă a muzicii underground sovietice din anii `80. Este punctul de pornire din „Leto” (2018), noul film al regizorului rus Kirill Serebrennikov.

12
/04
/19

Competiția celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (18 – 21 aprilie, București) reunește cele mai noi și premiate filme cu temă politică. Printre ele și Omul Roșu - regizat de Mugur Vărzariu - ce spune povestea lui Petre Ignatencu, canoist de performanță și șofer de taxi în anii ‘60, care crede cu tărie că prăbușirea comunismului în decembrie ‘89 a fost o uriașă greșeală a istoriei.