Viața în Giulești
https://www.ziarulmetropolis.ro/viata-in-giulesti/

Viaţa în Giuleşti va fi tema unei instalaţii-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|11 septembrie 2016

La ȋnceputul lunii august, 20 de copii şi adolescenţi din zona Giuleşti – Sârbi au fost invitaţi să participe la o instalaţie creată de un grup de artişti şi să povestească prin mijloace creative despre viaţa lor de zi cu zi ȋn comunitate şi modul ȋn care se raportează la viitor. Pe 16 septembrie, creaţiile şi mesajele lor devin o operă de artă şi o frescă a vieţii din cartier văzute din interior.

Intitulat LIVE from GIULEȘTI, proiectul face parte din Acceleratorul de Idei București 2021 și îmbină arta hibridă și creația colectivă într-o instalație de povești urbane colectate din comunitate și transformate de un grup de artiști.

La ea au contribuit Black Horse Mansion, Pisica Pătrată, Adina Popescu, Roald Aron, într-un mix de mijloace video, fotografie, arta murală, dramaturgie, bandă desenată și muzică.

Conceptul este semnat de Catinca Drăgănescu, Gabriela Nenciu și Cristina Pîrvum iar invitatul special al evenimentului este Playhood.

Proiectul face parte din platforma LIVE FROM, care ȋşi propune să exploreze prin mijloace artistice ecosistemul micro-comunităţilor din Bucureşti provocând oamenii să se exprime prin artă.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.