„Viața” lui Charlie Chaplin și o bibliotecă de 100 de cărți cadou la aniversarea a 25 de ani de Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/viata-lui-charlie-chaplin-si-o-biblioteca-de-100-de-carti-cadou-la-aniversarea-a-25-de-ani-de-nemira/

Volumul „Viaţa mea” de Charlie Chaplin, lucrare tradusă pentru prima dată integral în limba română, va avea lansarea la Bookfest pe 4 iunie, la ora 15.00. Evenimentul face parte din cadrul campaniei „Nemira 25”, lansată cu prilejul aniversării a 25 de ani de existenţă a editurii.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2016

„Viața mea“ de Charles Chaplin apare în Colecția Yorick a Editurii Nemira, fiind publicat în coproducție cu Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3. Evenimentul va avea loc la standul Editurii Nemira de la Pavilionul Romexpo. Invitați la lansare sunt Monica Andronescu, coordonatoarea Colecției Yorick și autoarea traducerii, Alice Barb, directoarea Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3, și actorul Andrei Huțuleac, care va citi câteva pagini din volum.

În „Viața mea“, acum tradusă integral în România, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci și cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la prețul celebrității.

„M-am născut pe 16 aprilie 1889, la ora opt seara, în East Lane, Walworth. La puțin timp după asta, ne-am mutat în West Square, pe St. George Road, Lambeth. Din poveștile Mamei lumea în care trăiam era una fericită”, așa începe Autobiografia lui Charlie Chaplin, unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. „Condițiile noastre materiale ne asigurau un confort moderat. Aveam o locuință cu trei camere, mobilate cu gust. Una dintre primele mele amintiri este cum, înainte să plece la teatru în fiecare seară, Mama ne așeza pe mine și pe Sydney în pat și ne lăsa în grija unei menajere. În lumea mea de copil de trei ani și jumătate, totul era posibil. Dacă Sydney, care era cu patru ani mai mare ca mine, putea să facă tot felul de trucuri magice, putea să înghită o monedă și să o facă apoi să apară din creștetul capului, la fel făceam și eu. Așa că am înghițit o monedă de juma de penny, iar Mama a trebuit să trimită după doctor.”

Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

„Viața mea” de Charile Chaplin se numără printre noutățile cu care editura își așteaptă cititorii la aniversarea a 25 de ani de existență, una dintre multele surprize fiind reducerea generală de 25 la sută. De asemenea, va avea loc o campanie specială pentru Super-Cititorii Nemira: toți cei care vin la stand se pot înscrie la tombola ce are ca premiu o bibliotecă de 100 de cărți.

Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

Editura Nemira sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, cu evenimente speciale la Salonul de carte Bookfest (1-5 iunie) şi cu surprize pentru cititori în toate librăriile din ţară pe parcursul lunilor iunie şi iulie.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.