VIBRATE!FESTIVAL Christmas Concert, la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/vibratefestival-christmas-concert-la-muzeul-national-cotroceni/

Duminică, 20 decembrie, începând cu ora 18:00, trei tineri muzicieni – pianista Diana Ionescu (România), violoncelistul Pau Codina (Spania) şi violonistul Vlad Maistorovici (România) – vă invită la Vibrate!Festival Christmas Concert.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2015

Concertul organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură va avea loc în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni (Bulevardul Geniului nr. 1, Sector 6 – Intrarea din Șoseaua Cotroceni vis-a-vis de Grădina Botanică). În program, piese de: Arcangelo CORELLI, Ludwig van BEETHOVEN și Robert SCHUMANN. Participarea la eveniment se face pe bază de invitație.

Evenimentul aflat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România se înscrie în strategia de promovare a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte ”Vibrate!festival” – Brașov, care va avea loc în perioada 19 – 26 iunie 2016.

DIANA IONESCU, pian / co-director vibrate!festival, Câștigătoare a Concursului Enescu

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și Guildhall School of Music and Drama din Londra, Diana Ionescu este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian George Enescu, precum și a premiului de excelență Alexis Weissenberg. A concertat în cadrul unor festivaluri importante precum Verbier Festival, Progetto Martha Argerich-Lugano, Kyoto Music Festival, Festivalul George Enescu și St. Prex Classics Festival și în colaborări cu Belcea Quartet, Cvartetul Transilvan, soprana Teodora Gheorghiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea.

PAU CODINA, violoncel, Câștigător al Concursului Jeunesses Musicales Madrid

Pau Codina s-a născut în 1988 la Barcelona, și după ce a absolvit Yehudi Menuhin School în 2006 și Guildhall School of Music and Drama din Londra în 2010, și-a continuat studiile la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Bruxelles. Invitat al multor festivaluri, între care faimoasele Manchester Cello and Chamber Music Festival și Kronberg Cello Festival. Pau a fost distins cu premii la multe concursuri internaționale, ca MBF Guilhermina Suggia, premiul Schlosskonzert al festivalului de violoncel de la Kronberg, premiul III și premiul criticii la concursul Primer Palau din Barcelona, și cel mai recent premiul I și premiul EMCY la concursul Jeunesses Musicales Madrid.

VLAD MAISTOROVICI, vioară / director artistic vibrate!festival, Câștigător al Concursului Enescu.

Născut în Ploiești în 1985, a fost elev al Liceului de Artă ”Carmen Sylva”. La vârsta de 16 ani obține o bursă la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School din Londra. Își continuă studiile de vioară și compoziție la Royal College of Music Londra și la Conservatorul din Lausanne, unde a obținut diploma de Master Solist. Laureat al concursurilor internaționale, este prezent pe marile scene ale lumii în calitate de violonist și compozitor, în compania unor orchestre prestigioase și în cadrul festivalurilor internaționale din Europa, America de Nord și Sud. Recent, lucrarea sa ”Halo” pentru orchestră a fost lansată pe CD de London Symphony Orchestra.

Mai multe detalii despre festival se pot afla pe site-ul www.vibratefestival.ro și pe pagina de facebook a festivalului.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.