VIBRATE!FESTIVAL Christmas Concert, la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/vibratefestival-christmas-concert-la-muzeul-national-cotroceni/

Duminică, 20 decembrie, începând cu ora 18:00, trei tineri muzicieni – pianista Diana Ionescu (România), violoncelistul Pau Codina (Spania) şi violonistul Vlad Maistorovici (România) – vă invită la Vibrate!Festival Christmas Concert.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2015

Concertul organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură va avea loc în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni (Bulevardul Geniului nr. 1, Sector 6 – Intrarea din Șoseaua Cotroceni vis-a-vis de Grădina Botanică). În program, piese de: Arcangelo CORELLI, Ludwig van BEETHOVEN și Robert SCHUMANN. Participarea la eveniment se face pe bază de invitație.

Evenimentul aflat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România se înscrie în strategia de promovare a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte ”Vibrate!festival” – Brașov, care va avea loc în perioada 19 – 26 iunie 2016.

DIANA IONESCU, pian / co-director vibrate!festival, Câștigătoare a Concursului Enescu

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și Guildhall School of Music and Drama din Londra, Diana Ionescu este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian George Enescu, precum și a premiului de excelență Alexis Weissenberg. A concertat în cadrul unor festivaluri importante precum Verbier Festival, Progetto Martha Argerich-Lugano, Kyoto Music Festival, Festivalul George Enescu și St. Prex Classics Festival și în colaborări cu Belcea Quartet, Cvartetul Transilvan, soprana Teodora Gheorghiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea.

PAU CODINA, violoncel, Câștigător al Concursului Jeunesses Musicales Madrid

Pau Codina s-a născut în 1988 la Barcelona, și după ce a absolvit Yehudi Menuhin School în 2006 și Guildhall School of Music and Drama din Londra în 2010, și-a continuat studiile la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Bruxelles. Invitat al multor festivaluri, între care faimoasele Manchester Cello and Chamber Music Festival și Kronberg Cello Festival. Pau a fost distins cu premii la multe concursuri internaționale, ca MBF Guilhermina Suggia, premiul Schlosskonzert al festivalului de violoncel de la Kronberg, premiul III și premiul criticii la concursul Primer Palau din Barcelona, și cel mai recent premiul I și premiul EMCY la concursul Jeunesses Musicales Madrid.

VLAD MAISTOROVICI, vioară / director artistic vibrate!festival, Câștigător al Concursului Enescu.

Născut în Ploiești în 1985, a fost elev al Liceului de Artă ”Carmen Sylva”. La vârsta de 16 ani obține o bursă la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School din Londra. Își continuă studiile de vioară și compoziție la Royal College of Music Londra și la Conservatorul din Lausanne, unde a obținut diploma de Master Solist. Laureat al concursurilor internaționale, este prezent pe marile scene ale lumii în calitate de violonist și compozitor, în compania unor orchestre prestigioase și în cadrul festivalurilor internaționale din Europa, America de Nord și Sud. Recent, lucrarea sa ”Halo” pentru orchestră a fost lansată pe CD de London Symphony Orchestra.

Mai multe detalii despre festival se pot afla pe site-ul www.vibratefestival.ro și pe pagina de facebook a festivalului.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.