VIDEO Astăzi se deschide Bursa de Spectacole de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-astazi-se-deschide-bursa-de-spectacole-de-la-sibiu/

Bursa de Spectacole de la Sibiu şi-a deschis azi porţile, timp de patru zile, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Bursa de Spectacole de la Sibiu și-a deschis azi porțile, timp de patru zile, în perioada 12 – 15 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Bursa de Spectacole de la Sibiu este singura platformă din Europa Centrală și de Est ce promovează întâlnirea producătorilor din domeniul artelor spectacolului. Întâlnirea reuneşte la Sibiu operatori culturali din Europa, Asia, Africa şi America de Nord, aici fiind prezentate, promovate şi vândute ultimele apariţii în domeniul artelor spectacolului (teatru, dans, muzică).

Pentru artiștii și directorii de instituții culturale din România, Bursa de la Sibiu reprezintă singura platformă de prezentare pentru actul cultural, într-un mecanism internațional al pieței artistice, unde aceștia au acces neîngrădit la spectacole excepționale, la standuri pentru promovarea companiilor și creațiilor artistice, la întâlniri punctuale pentru diseminare și la un schimb direct de informații între profesioniștii români și cei internaționali, prin ateliere și conferințe speciale.

36 de companii și 70 de delegații participante

Aflată la cea de-a XVI-a ediție, Bursa de Spectacole de la Sibiu reunește în acest an 70 de delegați și 36 de companii, dintre care 18 din România și 24 cu stand de prezentare.

Bursa de spectacole de la Sibiu şi-a schimbat în ultimii doi ani strategia de abordare a fenomenului cultural supus mecanismului pieţei. Înţelegând criza ca pe un rău necesar, încercăm sa aducem în Bursa de Spectacole de la Sibiu şansa Dialogului sub semnul calităţii. Fără a cunoaşte şi a te întâlni cu structurile finanţatoare din Romania şi din lume, cu mediul de afaceri şi concurenţial, fără o evaluare corectă a ceea ce produci şi oferi, nu ai cum să fii competitiv.

Constantin Chiriac,

președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Standul de prezentare al companiilor, precum și evenimentele conexe ale Bursei de Spectacole de la Sibiu sunt găzduite în sălile Aida și Turandot ale Hotelului Ibis din Sibiu. Ediția din acest an prezintă, de asemenea, două evenimente asociate importante pentru tinerii manageri culturali:

Un atelier cu tradiție

„Festival Readings“, atelier aflat la a doua ediție în cadrul Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în 2013, în cadrul formatului Bursei de Spectacole de la Sibiu, timp de patru zile. Atelierul reprezintă o introducere intensivă în managementul unui festival din perspectivă artistică: motivația artistică a celui care creează, mediul experienței artistice deschis inovației și experiența unică oferită publicului.

Atelierul este inițiat și condus de Hugo de Greef. Întâlnirile Festival Readings au loc la Centrul Habitus din Piața Mică din Sibiu, în perioada 11 – 13 iunie, de la ora 15.00, iar intrarea la eveniment se face exclusiv pentru tinerii manageri înscriși la Bursa de Spectacole de la Sibiu.

Conversații culturale

Seria interviurilor cu invitații Festivalului de Teatru de la Sibiu continuă și în anul 2013, sub semnul unui dialog sincer și deschis, în perioada Bursei de Spectacole de la Sibiu. Interviurile vor fi realizate de prof. Noel Witts și publicate cu sprijinul Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga“ Sibiu și au ca scop oglindirea „poziției unice ocupate de Festivalul de la Sibiu în Europa, prezentând o varietate de artiști – unii foarte cunoscuți și consacrați, alții care sunt la începutul carierei, devenind astfel, de-a lungul anilor, o platformă importantă pentru noi evoluții“ (prof. Noel Witts).

Conversațiile Culturale au loc în perioada 8 – 15 iunie, de la ora 14.00, la Atrium Café, tot în Piața Mică, iar intrarea este liberă.

Foto credit: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (Spectacolul „Nunta“ -The National Academic Janka Kupala Theatre (Minsk, Belarus).

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.