VIDEO Astăzi se încheie Festivalul Internaţional de Statui Vivante din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-astazi-se-incheie-festivalul-international-de-statui-vivante-din-bucuresti/

Astăzi este ultima zi a Festivalului Internaţional de Statui Vivante organizat de către Teatrul Masca în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle).

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Astăzi este ultima zi a Festivalului Internaţional de Statui Vivante organizat de către Teatrul Masca  în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle).

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat între 21 și 24 iunie.

An de an omagiem câte o personalitate marcantă a culturii românești. Anul acesta, numelui lui Tudor Arghezi i se va adăuga acela al orașului pe care cu toții îl îndrăgim, Bucureștiul, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc.

Mihai Mălaimare,
directorul Teatrului Masca

Poveşti aduse în stradă

Printre invitați, s-au numărat actori din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia și Ucraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniu. Aceștia au adus cu ei povești despre oamenii marilor orașe, împlinind astfel în mod fericit alura Bucureștiului – un oraș care merită cercetat pentru a-i putea descifra misterele.

Bucureștiul este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Ediția din acest an a festivalului îşi propune să arate o parte din fața nevazută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.

Mihai Mălaimare,
directorul Teatrului Masca

Din programul zilei de azi fac parte „Îngerașii“ (ora 16.20), „Pălărierul“ (ora 17.20, ora 19.00), „O scrisoare pierdută“ (ora 21.20), „Umbre“ (ora 17.00), „Bețivul adormit“ (ora 16.00 şi ora 17.00) şi multe alte spectacole.

Foto credit: Teatrul Masca

20
/12
/16

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor și compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. A avut premiera la ediţia TIFF de anul acesta, iar din 20 ianurie 2017 rulează pe marile ecran, inclusiv la Cluj.

19
/12
/16

Al Pacino va juca rolul lui Tennessee Williams în piesa "God Looked Away", prima producţie a Pasadena Playhouse, în programul PlayWorks. Spectacolul, care relatează o perioadă tulburată din viaţa dramaturgului, va avea premiera în primăvara lui 2017.

19
/12
/16

UNITER dă startul concursului "Cea mai bună piesă românească a anului 2016". Cei care doresc să se înscrie la concursul desfășurat sub egida Casei Regale a României, pot depune textele până la data de 30 ianuarie 2017 (data poștei), anunță Uniunea Teatrală din România (UNITER).

19
/12
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Dorotheea Petre (aproape 36 de ani) este bine-cunoscută publicului cinefil din ţara noastră, din pelicula „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006).

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

18
/12
/16

Topul celor mai bune filme care au putut fi văzute în premieră în România în 2016 este împărţit în trei. Un clasament de 10 poziţii include cele mai îndrăzneţe filme distribuite în cinematografe. Apoi, un top cu câteva filme exclusiv din festivaluri şi trei recomandări de documentare.

17
/12
/16

Aproape 4000 de persoane au fost prezente aseară la spectacolul „Poveste de Crăciun”, prezentat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă din București. Evenimentul a fost transmis live și pe pagina oficială de Facebook a instituției, ajungând la peste 100 000 de spectatori într-un timp record.

16
/12
/16

Pe 21 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Nottara va avea loc un eveniment special, intitulat „Crăciunul, acasă”, cu brad și cu colinde unde Grigore Leșe și ceata de colindători din Titești, jud. Vâlcea, vor susține concertul Așteptând Crăciunul.

16
/12
/16

„Ştim cu toţii că nu există familie perfectă şi nici soţul perfect sau soţia perfectă. Să nu mai vorbim despre soacra perfectă… Existăm noi, păcătoşii. […] O viaţă de familie sănătoasă cere folosirea frecventă a trei expresii: Te rog, adică pot?, Mulţumesc! şi Îmi pare rău. […] Să nu terminaţi niciodată ziua fără a face pace! Niciodată, niciodată, niciodată!” - Papa Francisc. Născut pe 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, într-o familie modestă, Papa Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, împlinește mâine (sâmbătă) 80 de ani.

16
/12
/16

Vă este dor de tradiționalele colinde româneşti şi internaţionale, precum Ziua ninge, Triptic coral, Sus la poarta raiului, Colindiţa, We Wish You a Merry Christmas, Jingle Bells sau Deck the Hall de Gordon Langford? Aveți ocazia să le reascultați, în variantă a cappella, marți, 20 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio, alături de Corul Academic Radio.