VIDEO Ateliere de seară pentru copii, cu tema „Lacul lebedelor“, la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-ateliere-de-seara-pentru-copii-cu-tema-lacul-lebedelor-la-opera-nationala-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“, continuă seria activităţilor pentru copii cu atelierele tematice de seară „Lacul lebedelor“, un ultim modul de ateliere propus pentru luna iunie.

Un articol de Andrada Văsii|18 iunie 2013

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“, continuă seria activităţilor pentru copii cu atelierele tematice de seară „Lacul lebedelor“, un ultim modul de ateliere propus pentru luna iunie.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani și se va desfășura la sediul Operei Naţionale Bucureşti în zilele de 21, 23, 26 și 29 iunie, în intervalul orar 19.00-22.15, în paralel cu reprezentaţiile spectacolului de balet „Lacul lebedelor“ de Piotr Ilici Ceaikovski (regia şi coregrafia: Gheorghe Iancu), spectacol foarte îndrăgit care revine în acest sfârşit de stagiune în repertoriul Operei bucureştene.

Atelier tematic cu teatru, improvizație și arte plastice

Atelierul tematic „Lacul lebedelor“ are la bază povestea celebrului balet cu același titlu și se va desfășura într-un spațiu special amenajat pentru copii, în timp ce părinții vor urmări în Sala Mare a Operei Naționale București spectacolul de balet „Lacul lebedelor“ de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu.

Programul atelierului pentru copii va include momente de balet (coordonator – Ileana Sora), improvizaţie teatrală (coordonator – Valentino Tiron), arte plastice (21-23 iunie – coordonator Camelia Păsăroiu / 26-29 iunie – coordonator Radu Ioan Mihail), dar și jocuri interactive.

Atelierul se înscrie într-o serie mai largă de inițiative cultural-educative pentru copii ale Operei Naționale București, venind în sprijinul spectatorilor familiști, care pot astfel veni la Operă însoțiți de copii. Astfel, în timp ce părinții vizionează un spectacol, copiii iau parte la activități educative adecvate vârstei lor și coordonate de către artiști ai celor două instituţii muzicale partenere – actori, balerini, muzicieni, artiști plastici sau artiști păpușari.

Info :

Pentru fiecare atelier, sunt disponibile 15 bilete, la prețul de 11 lei, care pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Operei Naționale București sau online, de pe http://tickets.operanb.ro.

Foto credit: captură video „Interviu- Gheorghe Iancu (Lacul lebedelor)“

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.