VIDEO Cinematograful de vară al Muzeului Ţăranului prezintă filme din Germania, Austria şi Elveţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cinematograful-de-vara-al-muzeului-taranului-prezinta-filme-din-germania-austria-si-elvetia/

Cinematograful de vară al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti va prezenta, de joi până duminică, lungmetraje şi scurtmetraje din Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

Cinematograful de vară al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti va prezenta, de joi până duminică, lungmetraje şi scurtmetraje din Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia.

Cinematograful de vară va fi deschis joi, la ora 20.00, de reprezentanţi ai celor trei ambasade (Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia, n.r), înaintea difuzării filmului artistic austriac „Die Lebenden”, lansat în anul 2012. O tânără îşi explorează trecutul şi caută să afle rolul pe care l-au jucat părinţii şi bunicii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Cercetările o conduc în Polonia şi o fac să-şi descopere rădăcinile în România, notează Mediafax.

O cursă nebună

Vineri seara, cinematograful de vară de la Muzeul Ţăranului va prezenta filmul artistic germano-elveţian „Nachtlarm” (2012, în germană, cu subtitrare în engleză/română).Unor tineri părinţi depăşiţi de situaţie li se fură maşina şi bebeluşul care se află înăuntru, în timpul unei dispute într-un loc de popas. Urmează o cursă nebună de urmărire, în care perechea se confruntă cu diferite dificultăţi şi, mai ales, cu propriile sale probleme.

O poveste cu peripeții

În seara de sâmbătă va fi prezentat filmul artistic german „Ganz nah bei dir” (2009, în germană, cu subtitrare în engleză). În acest film se îndrăgostesc două caractere foarte diferite, unul plictisitor, închis, straniu, celălalt plin de poftă de viaţă, mare iubitor de muzică, orb. Din acest amestec se nasc multe situaţii diferite şi amuzante.

Pentru ultima zi a săptămânii, duminică, sunt rezervate şapte scurtmetraje diferite din cele trei ţări, în care sunt abordate cele mai diverse teme.

Info :

Intrarea este liberă în fiecare zi. De joi până duminică, proiecţia este prevăzută să înceapă la ora 21.00.

În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi difuzate în sala de cinema a muzeului.

Foto credit: Cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.