VIDEO Concerte cu Taraf de Haidouks şi Lemon Bucket Orkestra, pe 25 iulie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-concerte-cu-taraf-de-haidouks-si-lemon-bucket-orkestra-pe-25-iulie-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Finalul spectacolului va fi marcat de un jam-session lăutăresc română-canadian al celor trei formaţii. Singura Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band a oraşului Toronto, aşa cum se descriu artiştii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discuţie între un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian.

În doar câteva luni, cvartetul iniţial a crescut într-un band sănătos de nu mai puţin de 14 artişti, câştigându-şi reputaţia ca unul dintre cele mai explozive şi petrecăreţe grupuri canadiene. Cu o componenţă cosmopolită, aducând membri din multe colţuri ale lumii (Ucraina, Franţa, Mexic, India, Olanda Portugalia etc.), LBO au un repertoriu la fel de pestriţ, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste zece ţări est-europene.

Muzică de taraf

De asemenea, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va răsuna muzica Taraf de Haidouks. „Cel mai bun grup de muzicieni romi din lume”, după cum i-a numit cotidianul londonez The Independent, „oameni extraordinari”, după cum afirma starul Johnny Depp, Taraf de Haidouks reprezintă, de peste două decenii, un adevărat fenomen artistic mondial, notează Mediafax.

Constituit oficial în urmă cu 25 de ani, celebritatea grupului Taraf de Haidouks a cunoscut o ascensiune fulminantă, imediat după prima ieşire peste hotare, realizată în anul 1988.

Şapte albume de studio, sute de materiale video şi audio, turnee pe toate meridianele globului, emisiuni TV, documentare şi unele dintre cele mai importante premii internaţionale, printre care şi prestigiosul BBC World Music Award, înmânat de Johnny Depp, s-au adăugat de-a lungul timpului impresionantului portofoliu al acestor muzicieni.

Concerte în diferite locuri

Taraf de Haidouks a fost invitat să concerteze în cele mai prestigioase locuri, alături de mari nume ale muzicii mondiale. Concertele de la Sala Olympia şi Opera Garnier din Paris, alături de Sir Yehudi Menuhin, cele de la Carnegie Hall din New York, Covent Garden Royal Opera din Londra şi Teatrul Wuppertal – Pina Bausch, precum şi colaborările cu diverse orchestre filarmonice din întreaga lume au consolidat reputaţia grupului.

Totodată, celor două formaţii li se va alătura Taraful de la Mârşa. Liderul Tarafului de la Mârşa este nea Vasile Dinu. Acesta are 77 de ani şi o voce inconfundabilă.

A devenit cunoscut publicului larg prin apariţia în hitul formaţiei Zdob şi Zdub „Dimineaţa pe răcoare”, dar şi de sine stătător, cu taraful său, cântând prin toată Europa, de exemplu, în Germania, la Expoziţia Universală de la Hanovra din anul 2000, în Franţa, Elveţia, Cehia, Rusia şi Moldova.

Info:

La finalul concertului, cele trei formaţii se vor reuni pe scenă pentru un jam-session lăutaresc româno-canadian.

Preţul unui bilet pentru acest show este de 25 de lei.

Foto credit: Lemon Bucket Okestra (Site)

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.