VIDEO De ziua ei, Iulia Rugină şi-a îndeplinit cea mai mare dorinţă cu „Love Building“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-de-ziua-ei-iulia-rugina-si-a-indeplinit-cea-mai-mare-dorinta-cu-love-building/

Născută pe 2 august, cea mai mare dorinţă a tinerei regizoare Iulia Rugină a devenit realitate.

Un articol de Andrada Văsii|1 august 2013

Născută pe 2 august, cea mai mare dorință a tinerei regizoare Iulia Rugină a devenit realitate. Dacă anul trecut își dorea ca până la împlinirea vârstei de 30 de ani să realizeze un lungmetraj: anul acesta se va bucura de lansarea primului său film, „Love Building“, care va avea premiera pe marile ecrane pe 13 septembrie.

„Cea mai frumoasă amintire e ultima zi de filmare. Dimineața de după ultima zi de filmare, care a durat cam 20 de ore fără pauză. Am terminat pe la 4 dimineața. Și am mers să ajutăm cu toții la strâns pentru că trebuia să eliberăm locația. Și după 10 zile absolut halucinante, în afara spațiului și timpului cumva, mi-am adus aminte ce dată era când 50 de oameni au început să cânte la mulți ani, în cea mai neașteptată petrecere supriză, acolo pe ponton.

Era 2 august. Ziua mea de naștere. Și am împlinit 30 de ani. Îmi dorisem tot timpul să fac un film de lungmetraj până la 30 de ani. Am terminat filmările pentru «Love Building» în ziua în care am împlinit 30 de ani. Și nici că mi-aș fi putut dori ceva mai frumos decât ce s-a întâmplat acolo“, povesteşte Iulia Rugină.

Filmările pentru „Love Building“ au avut loc în vara anului 2012, pe parcursul a 10 zile, la complexul turistic Laguna Verde.

31 de debutanţi

Distribuția filmului este alcătuită din cei 31 de absolvenți ai celei de-a cincea generații a școlii Actoriedefilm.ro, alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Scenariul este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină.

Iulia Rugină a studiat regia de film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică între 2002 si 2006. În 2011 a finalizat un master în regie în cadrul aceleiași universități. A regizat opt scurt metraje și trei filme de mediumetraj, pentru majoritatea dintre ele fiind și co-scenarist.

love_building

Filmele sale au fost proiectate în cadrul a peste 50 de festivaluri și evenimente legate de film din 13 țări. În 2013 Iulia debutează în regie de lungmetraj cu filmul „Love Building’’, proiectat și premiat deja în cadrul a două festivaluri de film și care urmează să fie distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 13 septembrie.

love building

Foto credit: Adi Marineci, MediaPro Distribution

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.