VIDEO Dezvăluiri despre aventura actriţei Marilyn Monroe cu Orson Welles, într-o nouă carte apărută în SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-dezvaluiri-despre-aventura-actritei-marilyn-monroe-cu-orson-welles-intr-o-noua-carte-aparuta-in-sua/

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Cartea este descrisă de site-ul The Millions ca fiind „plină de divertisment, captivantă pentru cei care iubesc vechile bârfe de la Hollywood”.

Humphrey Bogart – „un laş”

Potrivit dezvăluirilor din acest volum, Orson Welles (foto sus- stânga) îl considera pe actorul american Humphrey Bogart „un laş”. De asemenea, Orson Welles spunea că actriţa Katharine Hepburn „s-a culcat cu tot oraşul”. Totodată, acesta vorbea despre întâlnirile romantice pe care le avea cu tânăra Marilyn Monroe, notează Mediafax.

Jurnaliştii de la cotidianul „The Guardian“ afirmă că relaţia dintre cei doi a început în anul 1947, când actriţa abia împlinea vârsta de 21 de ani. Cartea prezintă o parte din această poveste, potrivit căreia regizorul a avut „o scurtă aventură cu Marilyn Monroe, care s-a terminat cu un mic incident; un alt bărbat a crezut că soţia lui îl înşală cu Orson Welles şi a intrat în camera în care se aflau regizorul şi Marilyn Monroe, cineastul fiind lovit în maxilar de către soţul furios”.

Povestea unui simbol

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii ’50 şi la începutul anilor ’60 şi devenind un sex simbol inegalabil.

Marilyn Monroe a fost o prietenă de-ale mele. Obişnuiam să mă duc cu ea la petreceri, asta înainte să devină un star… Nimeni nu se uita la Marilyn. (…) I-am prezentat-o lui Darryl (Zanuck, un producător în vogă la Hollywood), şi a spus «Ce fată minunată», după care a spus să îl las în pace, că are destule astfel de feţe în stoc, cu 125 de dolari pe săptămână. Apoi, după şase luni, Darryl o plătea pe Monroe cu 400.000 de dolari.

Orson Welles,
regizor

Marilyn a murit pe 5 august 1962 din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept „sinucidere probabilă”, nefiind însă complet elucidate.

George Orson Welles (1915- 1985) a fost un regizor de film şi teatru, actor, scenarist, distribuitor şi producător american. Fiind considerat un copil minune, acesta a ajuns să exceleze în artele divertismentului şi spectacolului.

Foto credit: Cinemagia

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.

27
/03
/19

Dacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!

25
/03
/19

“Între pasiune şi suferinţă asemănarea este atât de mare încât, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns să le confunde şi să le boteze cu acelaşi cuvânt: patimă, a pătimi. O ironie filologică.” – Ana Blandiana . Astăzi, de Buna Vestire, una dintre cele mai graţioase şi puternice voci din poezia feminină românească împlineşte 77 de ani.

12
/03
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) vă invită miercuri, 13 martie, de la orele 19.00, la lansarea romanului „Hemingway și cu mine” de Paula McLain, o emoționantă reconstituire ficțională a iubirii dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare americană Martha Gellhorn.

07
/03
/19

METROPOLIS SPECIAL Din 8 martie o redescoperim pe Nina Cassian prin intermediul documentarului „Distanța dintre mine și mine”, semnat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, ocazie cu care vă propunem o incursiune în viața poetei cu ajutorul notelor sale de jurnal.

06
/03
/19

CRONICĂ DE FILM „Distanța dintre mine și mine” (2018), de Mona Nicoară și Dana Bunescu, nu este important doar prin valoarea de document – Nina Cassian filmată în ultima perioadă a vieţii. Este un documentar ambițios prin montajul care pune în dialog memoria personală a scriitoarei și arhivele din timpul comunismului.

05
/03
/19

Oficial, este primăvară, iar cititorii își pot abandona hainele groase în dulapuri pentru a face loc sacoșelor din pânză încărcate cu cărți. Iată propunerile Grupului Editorial ART pentru noul sezon!