VIDEO Festivalul Internaţional George Enescu promovează imaginea României la Otopeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-festivalul-international-george-enescu-promoveaza-imaginea-romaniei-la-otopeni/

Spotul de promovare al Festivalului George Enescu a fost prezentat în incinta aeroportului Otopeni, beneficiind de Sonata nr. 3 pentru vioară şi pian în La minor ca şi coloană sonoră.

Un articol de Andrada Văsii|18 martie 2013

Aproximativ 500.000 de persoane de naţionalitate română sau străină, care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroportul Otopeni pot să fie informate despre ediţia din 2013 a Festivalului Internațional George Enescu, prin intermediul unei campanii derulate de Artexim în parteneriat cu grupul Spectacular, aflat în top cinci companii de outdoor din ţară.

În cadrul campaniei, spotul este difuzat pe 52 de ecrane orizontale digitale amplasate în zone cheie ale Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ din Bucureşti. Campania se va derula până pe 31 decembrie 2013, rolul său fiind de a promova cel mai important eveniment cultural din România pentru publicul străin și român, atât ca atracție pentru turiști, cât și ca imagine pozitivă de țară, precum și de a consolida noua identitate de brand a Festivalului.

Așa cum Festivalul Internațional George Enescu este o ușă deschisă către lume, care conectează România la cele mai renumite circuite culturale internaționale, ne-am dorit ca imaginea Festivalului să se vadă și la principala poartă de intrare în România, Aeroportul Otopeni. Lansăm această campanie acum – mai devreme decât am intenționat inițial – și ca un răspuns față de impactul negativ pe care îl pot avea asupra imaginii României experiențele celor care au probleme cu taxiurile la Otopeni, experiențe despre care s-a vorbit în ultima vreme intens. Noi nu putem organiza taxiurile, dar putem arăta călătorilor că la noi există și ceva bun: Festivalul George Enescu este poate cea mai credibilă carte de vizită pe care o are România în exterior în acest moment. Este important așadar să scoatem în lume această carte de vizită, să o arătăm, să ne prezentăm cu ea și să nu mai lăsăm situații neplăcute să ne reprezinte în exclusivitate. Festivalul Enescu spune multe lucruri adevărate despre noi, românii, despre creativitatea și spiritualitatea noastră, despre patrimoniul nostru cultural și tocmai de aceea este important să îl facem vizibil, să îl punem în lumină. (Oana Marinescu, coordonatorul de PR al Festivalului)

Spotul de promovare al Festivalului este realizat în condiţii video excepţionale, de echipa de creație a Festivalului, Ioana Gheorghiu și Rober Blaj, în două versiuni, în limba engleză şi în limba franceză, şi are ca fundal sonor Sonata nr. 3 pentru vioara şi pian în La minor, op. 25, de George Enescu.

Spotul Festivalului „George Enescu“ a fost difuzat, de asemenea, de principalii parteneri media internaţionali ai evenimentului, respectiv cele mai prestigioase televiziuni de ştiri la nivel mondial, CNN şi Euronews. Pentru ediția 2013 au existat două campanii de promovare a Festivalului pe CNN și două pe Euronews: una după anunțarea preprogramului (pe 31 octombrie 2012), una în 2013 – în ianuarie pe CNN și în una februarie pe Euronews. Pe Euronews, spotul a rulat în engleză și franceză. Unul dintre spoturile ediției 2013 a fost difuzat pe CNN chiar în timpul programului dedicat festivității de investire a președintelui Statelor Unite, Barack Obama.

Festivalul Internaţional „George Enescu“ generează constant știri pozitive despre România în presa internațională și este un eveniment care atrage zeci de jurnaliști străini, în condițiile în care presa străină scrie de obicei materiale negative despre români și despre România. Publicaţii precum The Guardian şi The Telegraph au dedicat ample articole ediţiilor precendete ale Festivalului, în 2007 şi, respectiv, în 2009: Cut-price classics. The mighty Salzburg festival now has a rival şi How music can restore a nation’s pride. A Festival in Bucharest shows how classical music can leap over the barriers of langugage and history sunt titlurile materialelor publicate de cotidienele britanice.

Între 1 şi 28 septembrie 2013, pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu“ vor urca cele mai importante personalități ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu şi Evgeny Kissin. Iar cunoscutul actor român Marcel Iureş va debuta în ipostază de narator, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii “George Enescu” în cantata “Gurre-Lieder”, o producţie muzicală fără precedent, în cadrul ediţiei 2013.

Foto credit: Festivalul George Enescu

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!