VIDEO Filme din Marea Britanie, Franţa şi SUA, la ShortsUP, sâmbătă
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filme-din-marea-britanie-franta-si-sua-la-shortsup-sambata/

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP – „Marele Picnic“, ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP – „Marele Picnic”, ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală.

„Marele Picnic” ShortsUP este un eveniment outdoor cu filme scurte premiate, completate de tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber, boardgames şi gustări la iarbă verde. 11 scurtmetraje în care predomină teme ca evadările, călătoriile şi fluturii în stomac se îngrămădesc sub cerul liber pentru a da tonul atmosferei de vacanţă. Libertatea vine odată cu încălcarea regulilor cunoscute la fel cum iubirea nu ţine cont de vârstă sau ocupaţie.

În „Frumuseţe adevărată” (regia: Peter Besson, SUA, 2009) un hoţ profesionist îşi cunoaşte jumătatea în timpul „serviciului”, iar în „Stop Joc” (regia: Thomas Perrier, Franţa, 2007), Patrice se îndrăgosteşte în câteva ore până peste urechi fără să-şi dea seama de ce îl aşteaptă, noteazăMediafax.

O călătorie de afaceri

Atunci când coincidenţele se ţin lanţ, sunt toate şansele ca banalul cotidian să dezvăluie întâmplări amuzante sau şocante. „Călătorie de afaceri” (regia: Sean Ellis, Marea Britanie/ Franţa, 2008), o comedie nominalizată la BAFTA şi premiată la Toronto Film Festival, spune povestea unui om de afaceri părăsit de iubită, care-şi depăşeşte limitele pornind de la o fotografie găsită în camera de hotel.

Aceeaşi combinaţie de umor amar este prezentă şi în „Noii Locatari” (regia: Joachim Back, SUA/ Danemarca, 2009), scurtmetraj premiat cu Oscar, care aduce la un loc un vecin indiscret, un traficant de droguri şi un soţ furios.

Film și tur de vizitare

„Marele Picnic” începe la ora 20.00, iar până la ora 21.30 este loc de plimbări şi relaxare: spectatorii pot descoperi Grădina Botanică printr-un tur ghidat, se pot bucura de gustări fresh la răcoare sau pot alege un antrenament intens cu jocuri în aer liber. Pentru că, de această dată, spaţiul de proiecţie este o pajişte întinsă, cinefilii sunt rugaţi să vină pregătiţi cu o pătură, pentru a savura lejer cele două ore de filme scurte şi bune.

Info:

Biletele pentru ShortsUP „Marele Picnic” pot fi cumpărate în avans prin My Ticket şi Eventim, la preţul de 20 de lei, sau în seara evenimentului, la preţul de 25 de lei.

Proiecţia va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană”, iar accesul se face prin strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie.

Foto credit: Anamaria Dascălu

14
/07
/16

La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viață de ShortsUP, a ajuns la ediția a 3-a. Vineri, 29 iulie și sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19.00, Grădina Botanică din București devine destinație de vacanță în mijlocul orașului și gazdă a două seri de filme scurte, muzică jazz, proiecții multimedia și ateliere.

14
/07
/16

Vara aceasta, copiii sunt aşteptaţi la Cinema City pentru a primi în dar Paşaportul de Cinema şi a porni într-o călătorie minunată în lumea filmului, vizionând producţii pline de emoţie şi veselie, precum: „În căutarea lui Dory”, „Epoca de Gheaţă: Ploaie de meteoriţi”, „Singuri acasă”, „Pete şi Dragonul” sau „Alice în Ţara Oglinzilor”.

12
/07
/16

INTERVIU Născut în 1992, Ion Indolean este critic de cinema şi, mai nou, regizor. Primul său film, experimentalul „Discordia”, a câştigat premiul pentru cel mai bun debut românesc la TIFF. „Nu-mi plac regulile, convenţiile, normele”, spune Ion Indolean, a căruit radicalitate i-a intrigat pe mulţi dintre cei care i-au văzut filmul.

12
/07
/16

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” continuă periplul prin ţară după ce, timp de o săptămână, publicul din Tulcea a fost invitat să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme româneşti realizate în ultimii ani.

11
/07
/16

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

07
/07
/16

Programul intitulat „Revoluție în realism. Noul cinema românesc” găzduit în iunie de faimosul centru cinematografic de pe malul Tamisei, British Film Institute, se va încheia in iulie cu trei proiecții suplimentare, găzduite de ICR Londra în cadrul unei secțiuni speciale a Cinematecii românești. Astfel, în 7, 11 și 14 iulie vor avea loc proiecțiile filmelor „California Dreamin’’” (2007), în regia lui Cristian Nemescu, „Francesca” (2009), în regia lui Bobby Păunescu, și „Domestic” (2011), în regia lui Adrian Sitaru.

07
/07
/16

Au trecut mulţi ani de când cel cunoscut ca Tarzan a părăsit jungla africană şi şi-a asumat o nouă identitate ca Lordul Greystoke, John Clayton al III-lea. Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow prezintă „Legenda lui Tarzan”, un film cu Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Jim Broadbent şi Oscar Christoph Waltz.

06
/07
/16

Scarlett Johansson este actrița ale cărei filme au avut cele mai mari încasări de-a lungul timpului. Potrivit portalului Box Office Mojo, filmele în care Johansson a jucat au generat încasări de peste 3,3 miliarde de dolari în cinematografele nord-americane.

06
/07
/16

„Bacalaureat”, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes, „România: patru patrii”, cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, și o proiecție aniversară cu „Marfa și banii”, de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol se numără printre evenimentele dedicate cinematografiei române la cea de-a treia ediție a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara și Gottlob (14-17 iulie).

05
/07
/16

Regizorul iranian Abbas Kiarostami a decedat la Paris la vârsta de 76 de ani. Kiarostami, care a câștigat Palme d'or la Cannes în 1997 pentru filmul Taste of Cherry , a părăsit Teheranul săptămâna trecută pentru a se trata în Franța. Agenția oficială de știri iraniană IRNA a anunțat că rămășițele sale vor fi repatriate în Iran pentru a fi înhumate.

04
/07
/16

Comedia de succes „Două lozuri”, de Paul Negoescu, thriller-ul german „Victoria”, de Sebastian Schipper, care a încântat publicul şi critica la Festivalul de la Berlin în 2015, şi „Belgica”, noua dramă a belgianului Felix van Groeningen, se numără printre surprizele celei de-a treia ediţii Ceau, Cinema! (14-17 iulie).

02
/07
/16

Sâmbătă, pe 2 iulie, are loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul care pune pe acelasi ecran scurtmetraje premiate la Oscar, Cannes, Sundance sau Cesar, mai exact 28 de povești din 15 colțuri ale lumii. În București maratonul va aduce la viață Pavilionul Central Romexpo, devenit astfel cel mai mare spațiu cinematografic neconvențional, cu 10.000 de metri pătrați dedicați filmelor scurte. Accesul la eveniment se face începând cu ora 20.00 iar proiecțiile încep la ora 21.00.