VIDEO Filmul „Bună! Ce faci?“ de Alexandru Maftei intră în cinematografele din Belgia
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-buna-ce-faci-de-alexandru-maftei-intra-in-cinematografele-din-belgia/

Filmul „Bună! Ce faci?“, în regia lui Alexandru Maftei, va fi proiectat la Cinemateca Regală din Bruxelles, în perioada 24 iulie – 31 august.

Un articol de Andrada Văsii|19 iulie 2013

Filmul „Bună! Ce faci?“, în regia lui Alexandru Maftei, va fi proiectat la Cinemateca Regală din Bruxelles, în perioada 24 iulie – 31 august.

„Bună! Ce faci?“ a mai fost proiectat la Bruxelles în cadrul Brussels Film festival, ediţia din 2011, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Bruxelles.

Câştigătoare a numeroase premii şi nominalizări în festivaluri internaţionale, comedia „Bună! Ce faci?” s-a bucurat de aprecieri pozitive atât din partea criticii de specialitate, cât şi din partea publicului, fiind considerat începutul unei noi direcţii în cinematografia românească.

Dilemele cuplurilor moderne

Scenariul semnat de Lia Bugnar explorează dilemele cuplurilor moderne, într-o comedie romantică având ca punct de plecare sentimentele a două personaje (interpretate de Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu) după douăzeci de ani de căsătorie.

„Bună! Ce faci?” a reprezentat debutul în lungmetraj al regizorului Alexandru Maftei, urmat în acest an de „Domnişoara Cristina” după Mircea Eliade, prezentat în premieră în luna mai la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, notează Mediafax.

Filmul a fost proiectat în numeroase festivaluri internaţionale de renume, la Karlovy Vary, Palm Springs, Cairo, Dublin, Monaco (premiul special al juriului, premiul pentru cel mai promiţător regizor) Goa/India, Wiesbaden, Chicago, Washington, New York, Bruxelles, Chennai, Bratislava, Tokio, Beirut, Mill Valey, Vukovar, Istambul, Palic şi altele.

Printre primele zece

Regizorul Alexandru Maftei a fost inclus de prestigioasa revistă de specialitate americană Variety în topul pe 2011 al celor mai promiţători zece cineaşti europeni. ,,Bună! Ce faci?” a fost prezentat, cu acest prilej, în secţiunea rezervată celor zece regizori la Karlovy Vary. În urma votului publicului, în sălile de proiecţie, filmul a ieşit printre primele zece cele mai populare lungmetraje dintre cele 214 din întreaga lume prezentate în festival.

Proiecţiile de la Bruxelles sunt organizate de Cinemateca Regală în colaborare cu casa de distribuţie BrunBro Films şi cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles.

Foto credit: Cinemagia

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.