VIDEO Lawrence Foster dirijează Orchestra Română de Tineret la Festivalul „George Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-lawrence-foster-dirijeaza-orchestra-romana-de-tineret-la-festivalul-george-enescu/

Într-o lună, pe 8 septembrie 2013, Festivalul ,,George Enescu” aduce la Bucureşti un concert extraordinar din seria Mari Orchestre ale Lumii – Orchestra Română de Tineret, alături de cunoscutul dirijor american Lawrence Foster.

Un articol de Andrada Văsii|9 august 2013

Într-o lună, pe 8 septembrie 2013, Festivalul „George Enescu” aduce la București un concert extraordinar din seria Mari Orchestre ale Lumii – Orchestra Română de Tineret, alături de cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, Director Artistic al Festivalului „George Enescu“ pentru ediţia din 1998.

Una dintre cele mai apreciate orchestre formată din tineri muzicieni, Orchestra Română de Tineret (foto sus) va interpreta pe 8 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, lucrări de Ravel, Brahms şi Dediu, iar la pupitru se va afla maestrul Lawrence Foster.

Născut în 1941 în Los Angeles – părinţii săi erau de origine română -, Lawrence Foster este un remarcabil interpret al muzicii lui George Enescu, fiind Director Artistic al Festivalului „George Enescu” la ediţia din anul 1998.

Dirijorul american a fost decorat de statul român, în 2003, pentru aportul adus muzicii româneşti şi creaţiei enesciene în mod deosebit, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer. Încă se mai pot cumpăra bilete la evenimentul din 8 septembrie, acestea fiind dispoibile pe site-ul Eventim.

De la Paraziții la muzică clasică

Programul Festivalului include şi trei concerte din Seria Muzica Secolului XXI, la care intrarea este liberă – „MINGUET” Quartet, de la ora 11.00, la Sala Mică a Palatului (solişti Jörg Widmann şi Sarah Maria Sun). La Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – Studioul de Operă şi Multimedia, de la ora 14.00, va avea loc concertul susţinut de Ansamblul „Traiect”, avându-l ca dirijor pe Sorin Lerescu, solist Pierre-Yves Artaud (flaut).

Cornelia Petroiu (violă) va fi invitatul special al evenimentului. La 15.30, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, va avea loc o întâlnire în care se vor discuta concluziile workshop-ului Internaţional „George Enescu”.

De asemenea, unul dintre cei mai aclamaţi dirijori contemporani al generației de muzicieni tineri ai României, Tiberiu Soare, va susține un workshop dedicat muzicii secolului XXI, la Ateneul Român, pe 8 septembrie, de la ora 17.00. În apariţiile sale din mass media, dirijorul a vorbit despre deschidere și lipsa barierelor în muzică.

Cineva care ascultă „Paraziții’’ poate să îndrăgească, în aceeași măsură, și muzica lui Mozart sau Handel. Nu există granițe în muzică. De exemplu, Mozart nici nu știa că scrie muzică clasică.

Tiberiu Soare,
dirijor

Se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind disponibile pe site-ul Eventim.

Citiţi și INTERVIU Tiberiu Soare: „Noi, muzicienii, suntem nişte vânători de stări privilegiate“

Seria Concertele de la Miezul Nopții aduce de la ora 22.30, la Ateneul Român, Alessandro, o dramă muzicală în trei acte, de G.F. Händel, după un libret de Paolo Rolli. George Petrou, dirijorul acestei drame muzicale, are un repertoriu remarcabil de muzică barocă, clasică și romantică, fiind adeptul unei interpretări documentate istoric.

Din distribuţie fac parte: Max Emanuel Cenčić, Julia Lezhneva, Laura Aikin, Pavel Kudinov, Xavier Sabata, Juan Sancho şi Vasily Khoroshev. Bilete disponibile pe site-ul Eventim.

Info:

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului.

Foto credit:  Orchestra Română de Tineret (Facebook)

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.