VIDEO Luiza Zan candidează alături de trei regizori pentru conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-luiza-zan-cadideaza-alaturi-de-trei-regizori-pentru-conducerea-teatrului-andrei-muresanu-sfantu-gheorghe/

Trei regizori şi o solistă s-au înscris la concursul pentru funcţia de director al Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe, post rămas vacant în urma demisiei regizorului Horaţiu Mihaiu.

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Trei regizori şi o solistă s-au înscris la concursul pentru funcţia de director al Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe, post rămas vacant în urma demisiei regizorului Horaţiu Mihaiu.

Consilierul local Mădălin Guruianu, membru în Comisia de Cultură a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, a declarat corespondentului Mediafax că patru candidaţi s-au înscris până la data limită pentru postul de director al Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Luiza Zan candidează

Potrivit lui Guruianu, este vorba despre regizorii Dan Ţopa, Gelu Badea, Traian Şoimu şi de solista Luiza Zan. Concursul de proiecte de management se va desfăşura în două etape, respectiv în perioada 1 – 8 iulie se vor analiza proiectele candidaţilor, iar în data de 9 iulie va avea loc un interviu la sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe.Viitorul manager al teatrului va avea un mandat de patru ani.

Recomandare de demitere

Fostul director al Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, regizorul Horaţiu Mihaiu, şi-a dat demisia din funcţie în aprilie, după ce o comisie care i-a evaluat activitatea a recomandat demiterea sa, întrucât nu ar fi respectat unele recomandări primite la evaluarea de anul trecut.

Consilierul local Mădălin Guruianu – care a făcut parte din comisia care a analizat activitatea directorului Teatrului „Andrei Mureşanu”, Horaţiu Mihaiu – declara atunci că la evaluarea din acest an directorul Teatrului „Andrei Mureşanu” a obţinut o notă sub 7, ceea ce a atras după sine recomandarea ca acesta să fie demis.

Potrivit lui Guruianu, activitatea fostului directorul a fost „slabă”, dar nici nu a respectat unele recomandări pe care le primise la evaluarea din anul trecut. La rândul său, Horaţiu Mihaiu declara corespondentului Mediafax că şi-a dat demisia deoarece activitatea sa fusese evaluată de „o comisie de nespecialişti”.

Foto credit: Spectacolul teatrului Andrei Mureșanu „Nunta” (Facebook), Luiza Zan (Facebook)

17
/06
/17

Tocmai ce a avut loc la Naționalul bucureștean premiera națională a spectacolului „Umbre”, în regia tânărului Vlad Cristache, după o piesă de Marilia Samper, o doamnă dramaturg foarte apreciată, originară din Brazilia, stabilită la Barcelona, după ce a locuit în Irak, Mexic sau Guatemala.

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

16
/06
/17

Duminică 18 iunie 2017, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, publicul bucureştean este aşteptat cu o nouă reprezentaţie de excepţie a spectacolului - concert Magic Național, ultima reprezentaţie din această stagiune.

16
/06
/17

Într-o zi de 16 iunie (1890) se năştea filosoful Nae Ionescu, considerat figura centrală a unei epoci şi a unei generaţii (Mircea Eliade, Constantin Noica şi Mihail Sebastian i-au fost elevi) despre care s-a scris la extreme

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise și metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtășit, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare - lumea în care sublimul întâlnește spaima și poezia. Foarte bine primită de spectatori, reprezentația va avea parte și de un bis, azi, 15 iunie, la ora 16:00.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.

15
/06
/17

"Dur", în regia lui Vlad Massaci, "Romeo și Julieta", în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, și "Hamlet", montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenților, ce se va desfășura între 30 septembrie și 8 octombrie în Capitală.

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.