VIDEO O statuie uriaşă a lui Colin Firth în rolul Mr. Darcy, instalată într-un lac din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-o-statuie-uriasa-a-lui-colin-firth-in-rolul-mr-darcy-instalata-intr-un-lac-din-londra/

O statuie uriaşă a actorului Colin Firth în rolul personajului Mr. Darcy din adaptarea TV a romanului „Mândrie şi prejudecată“ a fost instalată, luni, în lacul Serpentine din Hyde Park, din Londra.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

O statuie uriaşă a actorului Colin Firth în rolul personajului Mr. Darcy din adaptarea TV a romanului „Mândrie şi prejudecată“ a fost instalată, luni, în lacul Serpentine din Hyde Park, din Londra.

Statuia, cu o înălţime de 3,7 metri, îl prezintă pe Mr. Darcy care iese din apă, o scenă care aminteşte de adaptarea pentru televiziune din 1995 a romanului lui Jane Austen şi care l-a transformat pe Colin Firth într-un sex simbol. De altfel, scena în care Mr. Darcy iese din apă a fost votată în mai multe rânduri drept „unul dintre cele mai memorabile momente din televiziune”.

Unul dintre sculptorii care au lucrat la realizarea statuii, Toby Crowther, a declarat că punctul de plecare a fost scena din adaptarea TV a romanului, dar şi spiritul personajului descris în cartea „Mândrie şi prejudecată”.

Statuia, care îl prezintă pe Mr. Darcy de la brâu în sus, este plasată în mijlocul lacului din Hyde Park şi promovează un nou post TV britanic – Drama. Respectiva statuie va fi mutată în mai multe lacuri, cu scop de promovare, şi va rămâne în cele din urmă în Lyme Park, în nord-vestul Angliei.

Roluri diverse

Colin Firth este actor de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului „Mândrie şi prejudecată”. Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria „Jurnalul lui Bridget Jones”, musicalul „Mamma Mia!”, „Fata cu cercel de perlă” şi „Pur şi simplu dragoste/ Love Actually”, scrie Mediafax.

După ce a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în 2011, pentru rolul din „Discursul regelui”, Colin Firth a mai jucat în „Gambit”, alături de Cameron Diaz, dar şi în drama „Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, despre Războiul Rece, alături de actorii Gary Oldman, Tom Hardy şi Benedict Cumberbatch.

Foto credit: globo.com

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.