VIDEO 18.000 de bilete vândute la „Sighişoara Medievală“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-organizatorii-festivalului-sighisoara-medievala-anunta-ca-s-au-vandut-18-000-de-bilete/

18.000 de bilete au fost vândute în cele trei zile de desfăşurare a Festivalului ,,Sighişoara Medievală”, încheiat duminică, însă organizatorii estimează un număr dublu de participanţi, în condiţiile în care elevii, studenţii şi copii sub 14 ani au avut acces gratuit.

Un articol de Andrada Văsii|29 iulie 2013

18.000 de bilete au fost vândute în cele trei zile de desfăşurare a Festivalului „Sighişoara Medievală“, încheiat duminică, însă organizatorii estimează un număr dublu de participanţi, în condiţiile în care elevii, studenţii şi copiii sub 14 ani au avut acces gratuit.

Purtătorul de cuvânt al Festivalului „Sighişoara Medievală”, Sanda Viţelar a declarat că la cea de-a XXI-a ediţie a evenimentului, cu tema „Vlad Cavalerul Dreptăţii”, au fost vândute 18.000 de bilete. Cu toate acestea, organizatorii estimează un număr dublu de participanţi.

La ediţia de anul acesta, desfăşurată sub tema „Vlad Cavalerul Dreptăţii”, şi-au dat concursul 216 actori, cavaleri, muzicieni, saltimbanci, domniţe, alături de Toboşarul şi Garda Cetăţii Sighişoara. Potrivit cifrelor centralizate de organizatori în cele trei zile ale festivalului s-au vândut 18.000 de bilete, dar, ţinând cont de faptul că elevii, studenţii şi copii sub 14 ani au beneficiat de acces gratuit, putem estima un număr dublu de vizitatori.

Sanda Viţelar,
reprezentant „Sighişoara Medievală“

Ea afirmă că autorităţile publice care au asigurat paza, liniştea şi ordinea la ediţia de anul acesta au comunicat că în cele trei zile de festival nu s-au înregistrat incidente.

Vizitatori de renume

Festivalul „Sighişoara Medievală” 2013 a fost vizitat, printre alţii, de Dusan Zarubica, ambasadorul Serbiei în România, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi Mircea Geoană, care s-au întâlnit, cu această ocazie, şi cu primarul localităţii, Dorin Dăneşan.

Festivalul „Sighişoara Medievală” 2013 a început, vineri după-amiază, cu Marea Paradă a Cavalerilor, Trubadurilor, Menestrelilor, Actorilor şi Meşteşugarilor – pe traseul „Oraşul de jos” – „Piaţa Vlad Cavalerul Dreptăţii” – şi cu pecetluirea de către ordinele cavalereşti a unui Hrisov de Bună Pace.

Vineri seară, Vlad „Cavalerul Dreptăţii” şi-a „spus” povestea într-un spectacol de dans, muzică şi foc regizat de directorul artistic al Festivalului, Liviu Pancu, care s-a repetat şi sâmbătă seara.

Străzi cu meşteşuguri

Străzile Cetăţii din Sighişoara au fost pline, ca în fiecare an, de meşteşugari, sculptori în lemn, pictori şi diverşi artişti, care şi-au expus producţiile în faţa unui public numeros, notează Mediafax.

Alături de aceştia, au fost prezenţi artişti din formaţiile Ad Hoc, Lupus Dacus, Truverii, Nomen Est Omen, Cva Domini, Terra Alba (România) şi Ambient Folklore, (Bulgaria), precum şi trupele Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Ordinul Cavalerilor Lup, Toboşarul şi Garda Cetăţii Sighişoara (România), Ordinul Cavalerilor Crux Alba (Ungaria) şi Ordinul Cavalerilor Chigot (Bulgaria).

Foto credit: „Sighişoara Medievală” (Facebook)

18
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT anunță o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului, cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.

17
/06
/17

Tocmai ce a avut loc la Naționalul bucureștean premiera națională a spectacolului „Umbre”, în regia tânărului Vlad Cristache, după o piesă de Marilia Samper, o doamnă dramaturg foarte apreciată, originară din Brazilia, stabilită la Barcelona, după ce a locuit în Irak, Mexic sau Guatemala.

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

16
/06
/17

Duminică 18 iunie 2017, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, publicul bucureştean este aşteptat cu o nouă reprezentaţie de excepţie a spectacolului - concert Magic Național, ultima reprezentaţie din această stagiune.

16
/06
/17

Într-o zi de 16 iunie (1890) se năştea filosoful Nae Ionescu, considerat figura centrală a unei epoci şi a unei generaţii (Mircea Eliade, Constantin Noica şi Mihail Sebastian i-au fost elevi) despre care s-a scris la extreme

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise și metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtășit, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare - lumea în care sublimul întâlnește spaima și poezia. Foarte bine primită de spectatori, reprezentația va avea parte și de un bis, azi, 15 iunie, la ora 16:00.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.

15
/06
/17

"Dur", în regia lui Vlad Massaci, "Romeo și Julieta", în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, și "Hamlet", montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenților, ce se va desfășura între 30 septembrie și 8 octombrie în Capitală.

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.