VIDEO Paradă de trăsuri, maşini de epocă şi 200 de artişti la evenimentul „Promenada Operei“, ediţia 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-parada-de-trasuri-masini-de-epoca-si-200-de-artisti-la-evenimentul-promenada-operei-editia-2013/

„Promenadei Operei”, concertul în aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

Un articol de Andrada Văsii|21 august 2013

„Promenadei Operei”, concertul în aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

Anul acesta, Opera Naţională Bucureşti va organiza în premieră în cadrul evenimentului o paradă de trăsuri şi maşini de epocă şi va dezvălui totodată noile proiecte ale instituţiei în stagiunea 2013-2014, prezentând fragmente din operele care vor intra în repertoriul permanent, alături de pagini muzicale cunoscute publicului.

Printre cei aproximativ 200 de artişti care vă vor însoţi la Promenadă se numără invitaţi speciali care activează în străinătate – tenorul Alexandru Badea (Austria) şi mezzo-soprana Polina Garaeva (Rusia), laureată a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de ONB, precum şi artişti din ţară – dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baianţ, de asemenea laureată a Concursului sus-menţionat, tenorii Cristian Mogoşan şi Virgil Profeanu, alături de solişti binecunoscuţi ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care şi baritonul Şerban Vasile, care va debuta în curând la Metropolitan Opera din New York.

PROMENADA_OPEREI

Acestei echipe solistice de excepţie i se adaugă membrii Orchestrei şi ai Corului instituţiei. Amfitrionul evenimentului va fi Cătălin Sava.

De la Lacul Lebedelor la Traviata

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, se înscrie în suita de manifestări menite să ofere bucureştenilor nu numai o variantă de petrecere a timpului liber, dar şi şansa de a asculta un gen muzical de înaltă ţinută artistică într-o atmosferă familiară.

Spectatorii se vor bucura de fragmente cunoscute din „Dama de pică” şi „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Aida” şi „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „Tosca” de Giacomo Puccini ş.a.

Printre premierele din stagiunea 2013-2014, ale căror fragmente sunt incluse în programul artistic al concertului, se numără opera verdiană „Otello”, spectacol care va fi prezentat într-o nouă montare în zilele de 6 şi 9 septembrie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, în regia artistei de origine bulgară Vera Nemirova, precum şi opera „Rigoletto”, care începând cu primăvara anului 2014 va fi prezentată într-o nouă viziune, aparţinând celebrului regizor australian Stephen Barlow.

Foto credit: Opera Nationala Bucuresti

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.