VIDEO Patru opere celebre, coruri, duete şi arii de Verdi şi Wagner, la Festivalul Opera Nights
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-patru-opere-celebre-coruri-duete-si-arii-de-verdi-si-wagner-la-festivalul-opera-nights/

Patru opere celebre, coruri, duete şi arii de Giuseppe Verdi şi Richard Wagner vor fi interpretate la Festivalul Opera Nights, care va începe miercuri seară şi se va desfăşura la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Un articol de Andrada Văsii|10 iulie 2013

Patru opere celebre, coruri, duete şi arii de Giuseppe Verdi şi Richard Wagner vor fi interpretate la Festivalul Opera Nights, care va începe miercuri seară şi se va desfăşura la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi în curtea Lapidariului de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

De miercuri seară şi până luni, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi curtea Lapidariului de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vor găzdui cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber din Transilvania, Opera Nights, transmite corespondentul Mediafax.

Seară de coruri, duete şi arii

Manifestarea va cuprinde spectacole cu patru opere celebre – „Elixirul dragostei” şi „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, „My Fair Lady” de Frederick Loewe -, o seară specială de coruri, duete şi arii semnate de Verdi şi Wagner şi un bal al operei, care va avea loc luni, la finalul festivalului.

Artişti din toată lumea

Astfel, orchestra, corul şi soliştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, precum şi alţi artişti români, dar şi din Japonia, Spania, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova vor interpreta coruri, duete şi arii în cadrul Galei Verdi-Wagner, „Trubadurul” (Giuseppe Verdi), „Don Pasquale” şi „Elixirul dragostei” (Gaetano Donizetti) şi „My Fair Lady” (Frederik Loewe).

Festivalul Opera Nights se află la a treia ediţie şi este organizat de Asociaţia Culturală DevART din Deva, Consiliul Judeţean Hunedoara, primăriile Deva şi Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Info:

Biletele pentru festival sunt puse în vânzare la casieriile Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara, Teatrului de Artă din Deva şi Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Un bilet pentru o seară costă 50 de lei/persoană, iar un abonament – 200 de lei.

Foto credit: Adrian Mergiani, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (Facebook)

 

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.