VIDEO Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate la Festivalul Peninsula de la Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-peste-70-000-de-persoane-sunt-asteptate-la-festivalul-peninsula-de-la-cluj/

Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate să participe la Festivalul Peninsula care a început joi, pe Valea Gârbăului, lângă Cluj-Napoca, având un buget estimat de 700.000 de euro, şi la care sunt invitaţi să concerteze peste 140 de artişti.

Un articol de Andrada Văsii|20 iulie 2013

Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate să participe la Festivalul Peninsula care a început pe Valea Gârbăului, lângă Cluj-Napoca, având un buget estimat de 700.000 de euro, şi la care sunt invitaţi să concerteze peste 140 de artişti.

Terenul de pe Valea Gârbăului, de lângă Cluj-Napoca, a fost amenajat pentru evenimentul care se va încheia mâine şi care are un buget de 700.000 de euro. Pe cele patru scene amenajate pe Valea Gârbăului vor concerta peste 140 de formaţii.

Programul acestei ediţii este mult mai bogat, cu peste 140 de artişti şi mai multe evenimente culturale decât în anii precedenţi (programe muzicale, piese de teatru, festival de umor, proiecţii de filme, concerte).

Sunt multe surprize, pentru prima dată la festival se va putea zbora cu girocopterul, o aeronavă ultrauşoară motorizată, se va putea zbura deasupra festivalului şi deasupra oraşului, va fi o experienţă aparte.

Elod Balazsi-Pal,
director de comunicare al Festivalului Peninsula

Până joi au fost vândute 5.000 de abonamente şi 2.000 de bilete valabile o zi, similar cu ce s-a vândut anul trecut, înainte de evenimente. Festivalul se desfăşoară pe un teren de 11 hectare, plus un camping special amenajat pentru 800 de corturi, notează Mediafax.

La Peninsula vor concerta, printre alţii, Paul Kalkbrenner, Utah Jazz & Stamina MC, Şuie Paparude, Emir Kusturica, Benga, Camo&Krooked feat. MC Youthstar, The Sweet Life Society, Ska-P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, N.O.H.A., Rotfront şi Ocho Macho.

Ediţia din 2013 este prima care se desfăşoară la Cluj, după 10 ani în care festivalul a fost găzduit de Târgu Mureş.

Info:

Preţul unui abonament pentru cele patru zile de festival este de 210 lei (240 de lei fiind cu tot cu campare), iar un bilet valabil pentru o zi costă 90 de lei.

Transportul din Cluj până la locul festivalului se face cu autobuze, care circulă la intervale de 30 de minute, acestea urmând să asigure şi întoarcerea în oraş pe parcursul nopţii.

Foto credit: B’estfest Romania (Facebook)

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.