VIDEO Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate la Festivalul Peninsula de la Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-peste-70-000-de-persoane-sunt-asteptate-la-festivalul-peninsula-de-la-cluj/

Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate să participe la Festivalul Peninsula care a început joi, pe Valea Gârbăului, lângă Cluj-Napoca, având un buget estimat de 700.000 de euro, şi la care sunt invitaţi să concerteze peste 140 de artişti.

Un articol de Andrada Văsii|20 iulie 2013

Peste 70.000 de persoane sunt aşteptate să participe la Festivalul Peninsula care a început pe Valea Gârbăului, lângă Cluj-Napoca, având un buget estimat de 700.000 de euro, şi la care sunt invitaţi să concerteze peste 140 de artişti.

Terenul de pe Valea Gârbăului, de lângă Cluj-Napoca, a fost amenajat pentru evenimentul care se va încheia mâine şi care are un buget de 700.000 de euro. Pe cele patru scene amenajate pe Valea Gârbăului vor concerta peste 140 de formaţii.

Programul acestei ediţii este mult mai bogat, cu peste 140 de artişti şi mai multe evenimente culturale decât în anii precedenţi (programe muzicale, piese de teatru, festival de umor, proiecţii de filme, concerte).

Sunt multe surprize, pentru prima dată la festival se va putea zbora cu girocopterul, o aeronavă ultrauşoară motorizată, se va putea zbura deasupra festivalului şi deasupra oraşului, va fi o experienţă aparte.

Elod Balazsi-Pal,
director de comunicare al Festivalului Peninsula

Până joi au fost vândute 5.000 de abonamente şi 2.000 de bilete valabile o zi, similar cu ce s-a vândut anul trecut, înainte de evenimente. Festivalul se desfăşoară pe un teren de 11 hectare, plus un camping special amenajat pentru 800 de corturi, notează Mediafax.

La Peninsula vor concerta, printre alţii, Paul Kalkbrenner, Utah Jazz & Stamina MC, Şuie Paparude, Emir Kusturica, Benga, Camo&Krooked feat. MC Youthstar, The Sweet Life Society, Ska-P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, N.O.H.A., Rotfront şi Ocho Macho.

Ediţia din 2013 este prima care se desfăşoară la Cluj, după 10 ani în care festivalul a fost găzduit de Târgu Mureş.

Info:

Preţul unui abonament pentru cele patru zile de festival este de 210 lei (240 de lei fiind cu tot cu campare), iar un bilet valabil pentru o zi costă 90 de lei.

Transportul din Cluj până la locul festivalului se face cu autobuze, care circulă la intervale de 30 de minute, acestea urmând să asigure şi întoarcerea în oraş pe parcursul nopţii.

Foto credit: B’estfest Romania (Facebook)

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.