VIDEO Premiera de gală a filmului „Domestic” a avut sute de invitați la CinemaPro din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-premiera-de-gala-a-filmului-domestic-a-avut-sute-de-invitati-la-cinemapro-din-bucuresti/

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală joi seara, la CinemaPro din Bucureşti, în prezenţa a peste 550 de invitaţi care au aplaudat puternic la final.

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală joi seara, la CinemaPro din București, în prezența a peste 550 de invitați care au aplaudat puternic la final.

În fața unei săli pline, echipa „Domestic”, în frunte cu regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, actorii Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Sergiu Costache, Dan Hurduc, Natașa Raab, Gabriela Popescu și Tania Filip au urcat pe scenă și au mulțumit publicului. Unul dintre invitații de seamă ai serii, care a executat și câteva tumbe simpatice pe scenă, a fost câinele Patrocle, personaj important și în „Domestic”.

Printre invitații la premieră s-au numărat realizatorul TV Alexandru Mironov, muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, activistul Nicușor Dan, Cornel Ilie – solistul trupei Vunk, Irina Margareta Nistor, regizorii Nae Caranfil și Marian Crișan, actorii Mimi Brănescu, Dragoș Bucur, Paul Ipate, Ioana Blaj, Dan Bordeianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, producătoarele Ada Solomon și Oana Giurgiu.

Pentru prima dată, românii din afara țării pot vedea „Domestic” în full HD simultan cu premiera sa în cinematografele din țară, pe www.webkino.ro. Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Sistemul e disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Echipa filmului se va întâlni și cu spectatorii din alte orașe, în proiecții de gală la Cluj (vineri, 22 martie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic), Timișoara (sâmbătă, 23 martie, 19.00, Liceul de Muzică „Ion Vidu”), Oradea (duminică, 24 martie, 19.00, Cortina Cinema Digiplex).

Filmul intră pe 22 martie în cinematografe. În prima săptămână, la București, filmul poate fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema Scala și Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

În țară, va fi proiectat din acest weekend la Cluj (Cinema City și Cinema Florin Piersic), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploiești (Cinema City, Cinema Premiera), Craiova (Cinema Patria), Sibiu (Studio Astra Film, 30 martie, ora 19:00), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Călărași (Cinema Orizont).

La Timișoara, filmul va avea alte trei proiecții, pe lângă cea de gală la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, la Aula Bibliotecii Central Universitare (BCUT), pe 24 martie (ora 18:00), 25 martie (ora 19:00) și 28 martie (ora 19.00).

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

 

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

 

Credit foto: Adi Marineci

11
/03
/16

„Mă uit cu admirație la Victor Rebengiuc, care are 83 de ani, cu doi mai puțin decât mine și, deși e greu și pentru el, totuși joacă așa, cu putere, cu forță. Eu nu mai am forța fizică. Sigur, și Albulescu a obosit. Nu mai spun de Beligan, care are peste 90 de ani. Dar mă duc cu mare plăcere să mă întâlnesc cu publicul.” - Ion Besoiu. În iunie 2015, alături de actrițele Valeria Seciu și Rodica Mandache, Ion Besoiu, care împlineşte, astăzi, 85 de ani, a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Capitală.

11
/03
/16

Relansat în prezent pe platforma Cinepub, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011) era al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru. Filmul consacra un cineast original, mereu în căutarea unor forme atipice şi îndrăzneţe de exprimare.

10
/03
/16

Devenită celebră după rolul din thrillerul Basic Instinct (1992), în care juca alături de Michael Douglas, Sharon Stone împlineşte, astăzi, 58 de ani, vârstă la care continuă să fie una dintre cele mai frumoase şi apreciate actriţe de la Hollywood.

10
/03
/16

“Atenţie părinţi! În curând, un nou film de actualitate: Tată de duminică. În dezbatere: răspunderea de a fi tată de fiecare zi (interpreţi: Gina Patrichi, Radu Beligan, Amza Pellea)” – titra pe copertă, în urmă cu mai bine de patru decenii, faimoasa revistă Cinema. Filmul poate fi (re)văzut duminică, 13 martie, de la ora 14.00, pe TVR 2.

09
/03
/16

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura anul acesta, între 18 și 24 aprilie. În cele șapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala “Elvire Popesco”), Muzeul Tăranului Roman și Clubul Tăranului vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale, “workshop-uri”, “master-classes” etc.

08
/03
/16

LOVE 3D / DRAGOSTE 3D, cel mai recent film al regizorului Gaspar Noé (Irreversible, Enter the Void), va avea premiera în România pe 18 martie şi va rula în cinematografe în format 3D și 2D. Durata: 135 minute. Distribuit de Independenţa Film. Pelicula a primit săptămâna trecută din partea Comisiei de Rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (C.N.C.) calificativul 18+ Interzis minorilor.

07
/03
/16

CRONICĂ DE FILM Ecranizare a romanului „The Price of Salt” (1952), publicat, din cauza tematicii, sub pseudonim de celebra scriitoare americană Patricia Highsmith, „Carol” (2015) este cronica asumat melodramatică, dar de o somptuozitate elegantă, a unei iubiri între două femei din medii diferite în New York-ul de la începutul anilor `50.

06
/03
/16

Două filme cult regizate de Stanley Kubrick și Sergei Paradjanov vor fi acompaniate de muzică originală în cine-concerte aduse pentru prima dată în România, iar un artist finlandez cu totul aparte, Kimmo Pohjonen, vine la Cluj cu un spectacol unic.

05
/03
/16

CRONICĂ DE FILM Regizat de italianul Francesco Clerici şi disponibil în cinematografe, documentarul „Il gesto delle mani” („Mâini. Gesturi. Artă”) este o pledoarie vizuală lipsită de afectare şi necontaminată de cuvinte pentru importanţa presupusei gratuităţi a actului artistic.

04
/03
/16

Tony Dyson, unul dintre părinții celebrului robot R2-D2 din seria "Star Wars", a fost găsit mort în Malta, conform unui anunț făcut vineri de poliția malteză. Robotul R2-D2 este unul dintre cele mai recognoscibile personaje din universul "Star Wars", fiind imediat îndrăgit de adulți și copii deopotrivă încă de la apariția primului film al seriei, "Star Wars: A New Hope" (1977).

04
/03
/16

Spectacolul „Cum se cuceresc femeile” de Woody Allen, în regia lui Liviu Lucaci, de la Teatrul Metropolis, are tangenţe cu lumea filmului, iar Tudor Jurgiu semnează proiecţiile. Regizorul povestește despre cinematografia de consum, despre studenții săi de la Scenaristică și despre recitirea basmelor lui Petre Ispirescu.

03
/03
/16

Un destul de reuşit horror scurt plasat în două apartamente de bloc şi într-o lume (post)apocaliptică. O tentativă de transpunere pur vizuală a teribilei legende româneşti a moroiului. Şi un exerciţiu alb-negru pe tema morţii.

03
/03
/16

Miracolul din Tekir se lansează pe 4 martie în cinematografele din România. “O metaforă a creației, acolo unde este creație este mister, credință și speranță”, după cum declară regizoarea Ruxandra Zenide, „Miracolul din Tekir” o are ca protagonistă pe Dorotheea Petre, în rolul Marei, o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăiește ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii prin puterea nămolului.