Părintele lui R2-D2 din “Star Wars”, găsit mort în Malta
https://www.ziarulmetropolis.ro/parintele-lui-r2-d2-din-star-wars-gasit-mort-in-malta/

Tony Dyson, unul dintre părinţii celebrului robot R2-D2 din seria “Star Wars”, a fost găsit mort în Malta, conform unui anunţ făcut vineri de poliţia malteză. Robotul R2-D2 este unul dintre cele mai recognoscibile personaje din universul “Star Wars”, fiind imediat îndrăgit de adulţi şi copii deopotrivă încă de la apariţia primului film al seriei, “Star Wars: A New Hope” (1977).

Un articol de Petre Ivan|4 Martie 2016

Corpul britanicului în vârstă de 68 de ani a fost descoperit în casa sa din insula Gozo. Autoritățile au anunțat că va fi operată o autopsie pentru a se determina cu exactitate cauza decesului. Poliția exclude pista unei crime.

Tony Dyson, specialist în efecte speciale nominalizat la Emmy, a lucrat și la alte filme, printre care “Superman 2” și “Moonraker”. De asemenea, el a conceput și a construit roboți pentru unele dintre cele mai mari companii de electronice din lume, printre care Sony, Philips și Toshiba.

Foto: R2-D2, Star Wars, Tony Dyson – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »